Orban: Guvernul ungar se aşteaptă ca economia să-şi revină ra­pid

Pre­mi­e­rul Viktor Orban anunță că Ungaria va începe relaxarea unor restricţii la începutul lunii mai și se aşteaptă ca eco­no­mi­a să-şi revină rapid de pe urma coronavirusului.

Din luna mai vor fi gradual relaxate restricţiile pentru a rea­duce economia la normal cât mai rapid. Restricţiile vor fi men­ţinute pentru cei în vârstă, cei bolnavi şi cei care trăiesc în ora­şele mari.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ungaria va urma exemplul ţării vecine Austria, unde restricţiile vor fi relaxate în următoarele săptămâni, a anunţat Orban. Acesta a arătat că se aşteaptă ca economia să-şi revină ra­pid, în condiţiile în care guvernul său se concentrează pe sal­varea sau recrearea de locuri de muncă.

Perspectivele nu sunt clare. Ministrul de finanţe Mihaly Varga a declarat că se aşteaptă ca PIB-ul să scadă cu aproximativ 3% în acest an, în timp ce banca centrală speră la creştere pozitivă chiar şi în acest an. Orban susţine că este mulţumit cu o rată de creştere de aproximativ zero.

De când i s-a permis să conducă prin decret, criticii l-au acuzat pe Orban că se foloseşte de noile drepturi pentru a-şi creşte puterea şi a-i lua agresiv în vizor pe politicienii din opoziţie înaintea alegerilor generale din 2020, scrie Financial Times, citat de zf.ro.

Primul decret al lui Orban a făcut toate parcările gratuite, luând municipalităţilor o sursă vitală de venit. Acesta a stopat de asemenea finanţarea tuturor partidelor politice din iunie până la sfârşitul anului, banii fiind reorientaţi către un fond de urgenţă pentru coronavirus. Taxele pe maşini, plătite de asemenea guvernelor locale, au fost de asemenea redirecţionate către fond.

Un alt decret a conferit guvernului puterea de desemnare a zonelor economice speciale, taxele fiind transferate de la autorităile locale la consiliile districuale, majoritatea acestora dinurmă având lideri loyali partidului lui Orban.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica