Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea unor instituții

Ion Chicu a remarcat interesul României de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice și a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Chicu la o întâlnirea cu Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, unde s-au abordat detaliat evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia.

Premierul Chicu a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Prim-ministrul și-a exprimat încrederea că parteneriatul strategic între Republica Moldova și România va determina intensificarea cooperării moldo-române pe domeniile socio-cultural și economic și va deschide noi oportunități pentru oamenii și afacerile din ambele state.

Menționăm că astăzi pe 27 aprilie 2020 se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM. Parteneriatul a deschis oportunități noi pentru schimburile economice și culturale și a contribuit determinant ca România să devină cel mai important partener economic al RM.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *