Premierul: „Să depășim disensiunile neimportante și să ne unim în jurul tricolorului”

Premierul Ion Chicu a venit cu un îndemn de Ziua Drapelului „Tricolorul și-a făcut misiunea. Ne-a oferit oportunitatea să ne unim și să devenim cu toții un popor. Acum e rândul nostru să ne facem datoria. Să depășim disensiunile neimportante și să ne unim în jurul tricolorului pentru a construi viitorul Republicii Moldova”.

Țara avea și are nevoie de simboluri care o definesc și unesc societatea. Azi, cu toții, indiferent de etnie și preferință politică, ne identificăm cu tricolorul. Întâlnim tricolorul la intrarea în școli și universități, întreprinderi și instituții publice. Vedem tricolorul la meciuri pe umerii suporterilor și înțelegem că nu suntem singuri. Suntem mulți. Cu mândrie urmărim cum se ridică tricolorul atunci când ai noștri reușesc la competiții sportive sau la olimpiadele de științe. Cu tricolorul retrăim, plângem și ne bucurăm împreună. Când revenim acasă, în Moldova, primul lucru care-l vedem la hotarul țării este tricolorul”, a menționat Ion Chicu în mesajul său, publicat de Guvern.

Ne doresc nouă, celor uniți de tricolor, cât mai multe motive să ne mândrim cu Republica Moldova”, a adăugat oficialul.

Amintim că, anual, la data de 27 aprilie, Republica Moldova marchează Ziua Drapelului. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *