Ion Chicu: Continuăm să implementăm în practică acele elemente ale acordului strategic cu Ungaria

Premierul Chicu s-a întâlnit, astăzi, cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, unde au discutat mai multe subiecte privind modalitățile de intensificare a relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc.

Ion Chicu a mulțumit guvernului Ungariei pentru lotul umanitar constituit din 100 mii măști și 5 mii echipamente de protecție, care a spus oficialul, vor fi imediat direcționate către instituțiile medicale, Totodată, a menționat că la începutul lunii mai, doi experți din Ungaria urmează să vină la Chișinău, anunță Unimedia.md.

„Astăzi în mod special vreau să remarc suportul Ungariei în RM, sub formă de echipament de protecție medicală. Astăzi au fost aduse cu un avion special,100 mii măști și 5 mii costume de protecție, va fi distribuit sistemului medical imediat, ca medicii să fie mai protejați”, a precizat Chicu.

„Noi continuăm să implementăm în practică acele elemente ale acordului strategic cu Ungaria, agreat în martie. Pe parcursul lunii mai guvernul Republici Moldova va beneficia de acel suport consultativ. Guvernul Ungariei ne va oferi acei 2 experti pe care i-am solicitat pe dimensiunea managementului finanțelor publice pentru a implementa noi acțiuni de politici în domeniul financiar bancar dar și pe dimensiunea agriculturii. Am discutat și despre riscurile legate de seceta care afectează toată regiunea, inclusiv RM, de aceea, o asemenea asistență din partea guvernului Ungarei va fi foarte benefică pentru Republica Moldova”, a mai spus premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.