Investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză

spot_img

Polonia îşi construiește drumul de ieşire din criză

Guvernul polonez intenţionează să investească 6,6 miliarde de euro în infrastructura rutieră şi feroviară în acest an, a anunţat Tomasz Gontarz, oficial în cadrul ministerului polonez al infrastructurii şi dezvoltării.

Guvernul polonez a lansat recent a doua etapă a unui program anticriză pentru susţinerea companiilor şi antreprenorilor. Gontarz a anunţat că guvernul va lansa în scurt timp a treia fază a programului care va avea drept obiectiv susţinerea industriei transportului feroviar şi cu autobuzul, scrie zf.ro.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat că 60 miliarde de zloţi (13,2 mld. euro) din asistenţa financiară inclusă în al doilea pachet vor fi nerambursabile. Acesta a adăugat că firmele care aplică va trebui să se angajeze să-şi continue operaţiunile şi să nu opereze disponibilizări.

Morawiecki a declarat că programul anticriză include proiecte în multe sectoare pentru a ajuta economia poloneză şi companiile poloneze să treacă cu bine peste criza fără precedent provocată de coronavirus.

Premierul a sublniat că vrea ca Polonia să revină pe o cale de dezvoltare economică dinamică cât mai curând posibil după încheierea crizei coronavirusului.

Guvernul speră ca investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză odată ridicate restricţiile anti-coronavirus.

În timpul crizei economice mondiale provocate de colapsul financiar din 2008-2009, Polonia a fost singura ţară din UE care a reuşit să evite recesiunea, miracol economic la baza căruia stau mai ales construcţiile de infrastructură finanţate cu fonduri europene.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

PAS o critică primarul ales pentru că nu s-a apucat de lucru, în condițiile în care anume PAS obstrucționează validarea mandatului de primar

Curtea de Apel a dat câștig de cauză pentru primarul ales din comuna Grătiești, declară Dinu Plîngău. Câștig și la Apel pentru Grătiești! Olga Caraman a câștigat alegerile de la Grătiești cu 78%, iar mandatul doamnei primar continuă să nu fie validat nici pană în...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

Noul meniu în grădinițele din Capitală se va modifica

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica