Investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză

Polonia îşi construiește drumul de ieşire din criză

Guvernul polonez intenţionează să investească 6,6 miliarde de euro în infrastructura rutieră şi feroviară în acest an, a anunţat Tomasz Gontarz, oficial în cadrul ministerului polonez al infrastructurii şi dezvoltării.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Guvernul polonez a lansat recent a doua etapă a unui program anticriză pentru susţinerea companiilor şi antreprenorilor. Gontarz a anunţat că guvernul va lansa în scurt timp a treia fază a programului care va avea drept obiectiv susţinerea industriei transportului feroviar şi cu autobuzul, scrie .

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat că 60 miliarde de zloţi (13,2 mld. euro) din asistenţa financiară inclusă în al doilea pachet vor fi nerambursabile. Acesta a adăugat că firmele care aplică va trebui să se angajeze să-şi continue operaţiunile şi să nu opereze disponibilizări.

Morawiecki a declarat că programul anticriză include proiecte în multe sectoare pentru a ajuta economia poloneză şi companiile poloneze să treacă cu bine peste criza fără precedent provocată de coronavirus.

Premierul a sublniat că vrea ca Polonia să revină pe o cale de dezvoltare economică dinamică cât mai curând posibil după încheierea crizei coronavirusului.

Guvernul speră ca investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză odată ridicate restricţiile anti-coronavirus.

În timpul crizei economice mondiale provocate de colapsul financiar din 2008-2009, Polonia a fost singura ţară din UE care a reuşit să evite recesiunea, miracol economic la baza căruia stau mai ales construcţiile de infrastructură finanţate cu fonduri europene.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica