Investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză

Polonia îşi construiește drumul de ieşire din criză

Guvernul polonez intenţionează să investească 6,6 miliarde de euro în infrastructura rutieră şi feroviară în acest an, a anunţat Tomasz Gontarz, oficial în cadrul ministerului polonez al infrastructurii şi dezvoltării.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Guvernul polonez a lansat recent a doua etapă a unui program anticriză pentru susţinerea companiilor şi antreprenorilor. Gontarz a anunţat că guvernul va lansa în scurt timp a treia fază a programului care va avea drept obiectiv susţinerea industriei transportului feroviar şi cu autobuzul, scrie zf.ro.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat că 60 miliarde de zloţi (13,2 mld. euro) din asistenţa financiară inclusă în al doilea pachet vor fi nerambursabile. Acesta a adăugat că firmele care aplică va trebui să se angajeze să-şi continue operaţiunile şi să nu opereze disponibilizări.

Morawiecki a declarat că programul anticriză include proiecte în multe sectoare pentru a ajuta economia poloneză şi companiile poloneze să treacă cu bine peste criza fără precedent provocată de coronavirus.

Premierul a sublniat că vrea ca Polonia să revină pe o cale de dezvoltare economică dinamică cât mai curând posibil după încheierea crizei coronavirusului.

Guvernul speră ca investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză odată ridicate restricţiile anti-coronavirus.

În timpul crizei economice mondiale provocate de colapsul financiar din 2008-2009, Polonia a fost singura ţară din UE care a reuşit să evite recesiunea, miracol economic la baza căruia stau mai ales construcţiile de infrastructură finanţate cu fonduri europene.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Vasile Bolea despre forumul economic CSI: “Este important să restabilim piețele tradiționale pentru antreprenorii din Republica Moldova”

Delegația partidului ”Renaștere”, formată din deputați și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova. Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că ”este foarte important ca Moldova să aibă posibilitatea...

BREAKING NEWS: Magistrata Marina Rusu a depus o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu

După publicarea rezultatelor investigației care a fost efectuată de Anticoruptie.md în privința Președintelui comisiei de Pre-vetting, Herman von Hebel, am considerat necesar să depun o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu, pe motiv de lipsă a unei reputații ireproșabile și...

VIDEO Vasile Bolea: Acordurile comerciale cu CSI reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că acordurile comerciale cu Comunitatea Statelor Independente (CSI) reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova. Este mai important astăzi, când unele țări folosesc în lupta de concurenţă metode nu tocmai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica