Austria vrea să suprataxeze multinaţionalele

Austria se pregătește de relaxarea restricţiilor și asigură angajaţii că vor plăti taxe mai mici, în timp ce multinaţionalele vor plăti mai mult, pentru accelerarea redresării economiei, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Considerăm că pe viitor companiile le vor fi mai uşor să menţină şi să creeze locuri de muncă, iar societatea va deveni mai echitabilă pentru muncitorii esenţiali, dar frecvent plătiţi mai slab, pe care ţara se bazează, prin reduceri de taxe pentru angajaţi şi majorări de taxe pentru multinaţionale, dar şi prin combaterea evaziunii fiscale, anunță zf.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cancelarul austriac a anunţat că va cere multinaţionalelor să plătească mai mult sub formă de taxe. Austria a impus deja o taxă digitală de 5% pe veniturile din publicitate digitală ale marilor firme internaţionale, fiind luaţi în vizor giganţi ai internetului ca Google şi Facebook. „La nivel naţional şi european, vom lupta împotriva tuturor formelor de evaziune fiscală şi împotriva practicilor incorecte ale marilor companii, pentru că toată lumea trebuie să-şi plătească partea, mai ales în vremuri ca acestea“, a adăugat cancelarul austriac.

Menționăm că la începutul lunii aprilie, guvernul din Ungaria anunţa la rândul său că va impune taxe suplimentare asupra retailerilor multinaţionali, dar şi băncilor, pentru a alimenta fondul de combatere a pandemiei.

Și guvernul Orban a introdus taxe pentru retailer, firme de energie şi servicii financiare pentru acoperirea deficitelor bugetare după victoria din alegerile din 2010. Curtea de Justiţie a UE a decis că taxele progresive, bazate pe cifra de afaceri impuse de Ungaria asupra retailerilor şi companiilor de telecomunicaţii sunt compatibile cu reglementările UE.

După această decizie, ministerul ungar de finanţe a anunţat că marile companii nu vor putea obiecta pe viitor faţă de deciziile de a le fi impuse taxe mai mari decât cele plătite de companiile mai mici cu potenţial economic mai mic.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica