Această demitere este o surpriză

Dariga Nazarbaeva, fiica cea mare a fostului preşedintele al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost demisă din postul de şefă a Senatului, a doua funcţie în stat.

Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev, aliat al lui Nazarbaev şi ajuns la putere după demisia-surpriză a acestuia din urmă, anul trecut, “a pus punct atribuţiilor” Darigăi Nazarbaeva.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Decizia intervine totodată pe fondul uneia perioade de criză gravă în Kazahstan, greu încercat de pandemia de coronavirus şi de prăbuşirea preţului la ţiţei, principalul produs de export al ţării.

Această demitere este o surpriză pentru analişti, în contextul în care mulţi considerau că sosirea la putere a lui Tokaev, un aliat fidel al fostului preşedinte, era doar provizorie, în aşteptarea ca un membru al familiei Nazarbaev să se instaleze la vârful statului, comentează AFP.

Tokaev i-a mulţumit pe Twitter acestei femei politice în vârstă de 56 de ani pentru “munca sa activă şi fructuoasă”. Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru a explica demiterea acesteia.
Dariga Nazarbaeva a preluat şefia Senatului în martie 2019, înlocuindu-l pe Tokaev care a ajuns la preşedinţie după demisia lui Nursultan Nazarbaev.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 20 aprilie – zodia care poate să-și găsească un partener pentru o relație lungă

Horoscop 20 aprilie - o să ne ocupăm și de treburile gospodărești, o să ținem cont și de ce au nevoie ai noștri și ne putem face program și de ieșit afară, la plimbare să ne deconectăm. Taur Se apropie un moment important în viața noastră...

VIDEO Usatîi a avut dreptate: Instanța a respins cererea Partidului Nostru privind aplicarea retroactivă a tarifelor mai mici la gaz

Renato Usatîi a avut dreptate. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru a pronunțat vineri, 19 aprilie, decizia pe care liderul Partidului Nostru a prezentat-o în ajun. Astfel, magistrații au respins cererea Partidului Nostru de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica