Sturza: Mulțumesc Guvernului României și, în primul rând, domnului Chicu pentru receptivitate și reacție decentă și încurajatoare

Fostul premier Ion Sturza anunță că “Mâine, la prima oră, este preconizată livrarea ajutorului umanitar pus la dispoziția Republicii Moldova de către Guvernul României.

Ajutorul este compus din echipamente medicale și de protecție, dar și din medicamentele esențiale folosite cu succes în tratarea virusului – Kaletra și Plaquenil.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Transportul se va face cu camioane militare și va fi însoțit de oficiali români, inclusiv ministrul de Interne, domnul Marcel Vela, și ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru.

Delegația română va fi întâmpinată la Leușeni de către domnul Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova. La Chișinău va fi organizat un eveniment oficial de predare a asistenței.

Mulțumesc Guvernului României pentru ajutorul acordat concetățenilor mei moldoveni, dar și autorităților de la Chișinău și, în primul rând, domnului Chicu pentru receptivitate și reacție decentă și încurajatoare.
Sănătate să aveți!

P.S. Transmit acest mesaj informal având acceptul decidenților” a mai scris Sturza.

Menționăm că un convoi de 20 de camioane ar urma să plece, miercuri dimineaţa, din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Potrivit unei informări a Guvernului, convoiul format din 20 de camioane se va deplasa din rondul din Piaţa Victoriei în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor, anunță g4media.ro.

Alături de premier, anunţă sursa citată, la eveniment urmează să mai ia parte ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că va însoți convoiul în Republica Moldova.


  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica