Sturza: Mulțumesc Guvernului României și, în primul rând, domnului Chicu pentru receptivitate și reacție decentă și încurajatoare

Fostul premier Ion Sturza anunță că “Mâine, la prima oră, este preconizată livrarea ajutorului umanitar pus la dispoziția Republicii Moldova de către Guvernul României.

Ajutorul este compus din echipamente medicale și de protecție, dar și din medicamentele esențiale folosite cu succes în tratarea virusului – Kaletra și Plaquenil.

Transportul se va face cu camioane militare și va fi însoțit de oficiali români, inclusiv ministrul de Interne, domnul Marcel Vela, și ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru.

Delegația română va fi întâmpinată la Leușeni de către domnul Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova. La Chișinău va fi organizat un eveniment oficial de predare a asistenței.

Mulțumesc Guvernului României pentru ajutorul acordat concetățenilor mei moldoveni, dar și autorităților de la Chișinău și, în primul rând, domnului Chicu pentru receptivitate și reacție decentă și încurajatoare.
Sănătate să aveți!

P.S. Transmit acest mesaj informal având acceptul decidenților” a mai scris Sturza.

Menționăm că un convoi de 20 de camioane ar urma să plece, miercuri dimineaţa, din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Potrivit unei informări a Guvernului, convoiul format din 20 de camioane se va deplasa din rondul din Piaţa Victoriei în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor, anunță g4media.ro.

Alături de premier, anunţă sursa citată, la eveniment urmează să mai ia parte ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că va însoți convoiul în Republica Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published.