În perioada de izolare la domiciliu, francezii s-au îngrăşat cu 2,5 kg

Din cauza absenţei exerciţiilor fizice şi a alimentaţiei excesive, majoritatea francezilor (57%) s-au îngrăşat după plasarea populaţiei în izolare la domiciliu pe 17 martie, creşterea lor în greutate fiind în medie de 2,5 kilograme de persoană.

Persoanele aflate în şomaj şi cu un nivel redus de şcolarizare au fost cele mai afectate de această creştere a greutăţii corporale, iar persoanele care trăiesc în cuplu şi au copii au fost vizate mai intens de acest fenomen prin comparaţie cu persoanele singure.

Ca urmare a izolării la domiciliu, 42% dintre cei chestionaţi au declarat că au avut „tensiuni şi discuţii aprinse” cu partenerii lor de viaţă în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor legate de pregătirea meselor, iar 41% dintre respondenţi au dezvăluit că s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza conţinutului meniurilor.

În cadrul cuplurilor, femeile sunt cele care pregătesc majoritatea meselor: 71% dintre franţuzoaicele care trăiesc în cuplu afirmă că au pregătit cele mai multe mese pentru familiile lor plasate în izolare la domiciliu, în timp ce doar 21% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă au declarat că au participat mai des la prepararea meselor decât în perioada de dinainte de izolare. Detalii pe G4media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *