Două treimi din germani sunt de părere că guvernul a gestionat bine criza

Rezultatele ultimului sondaj Deutschlandtrend efectuat de institutul Infratest-Dimap arată că două treimi din cei intervievați sunt de părere că guvernul german a gestionat bine criza, transmite Deutsche Welle.

După ce prima fază de șoc a pandemiei de COVID-19 a fost marcată de unitate pe scena politică germană, de câteva săptămâni mai ales partidele de opoziție FDP (Liberalii) și AfD (Alternativa pentru Germania, un partid populist de dreapta) au redevenit agresive și au început să critice managementul de criză al guvernului de la Berlin. Nu puține instituții media au făcut același lucru, astfel încât s-a creat impresia că opinia publică germană ar fi divizată, notează g4media.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Populația nu pare însă implicată în disputa politică, după cum rezultă din ultimul sondaj Deutschlandtrend.

Atmosfera de mulțumire generală se răsfrânge și asupra cotelor de popularitate pentru liderii marii coaliții formate din CDU/CSU, iar cancelara Angela Merkel (CDU) înregistrează cea mai ridicată cotă de popularitate din iulie 2017 încoace.

Teama de pandemie s-a redus

Sondajul de opinie a fost efectuat pe 4 și 5 mai, deci înainte ca guvernul să anunțe pe 6 mai relaxarea anumitor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului. Cancelara Merkel a vorbit despre o „foarte bună evoluție” actuală a pandemiei. Și cetățenii par să-i dea dreptate.

În ultimele săptămâni, teama de infectare și cea de o suprasolicitare a sistemului medical par să se fi diminuat semnificativ. S-a redus la jumătate numărul celor care declară că se tem că s-ar putea infecta ei sau cineva din familia lor. Doar 21 de procente din cei chestionați se tem că sistemul medical ar putea fi afectat masiv de pandemie, față de 37% luna trecută.

Grijile germanilor

Îngrijorătoare pentru oameni este situația economică. Guvernul se așteaptă la o recesiune masivă, iar institutele economice vin cu cifre tot mai înspăimântătoare. De aceea, datele actuale nu sunt de mirare: dacă înaintea blocadei din martie două treimi din germani considerau că situația economică este bună, doar o treime mai crede acum acest lucru – cel mai mic nivel de la criza financiară din 2008/2009.

Pe lângă aspectele economice, se discută tot mai mult și despre consecințele sociale ale restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Situația copiilor este o temă intens dezbătută. Două treimi din germani se tem că dezvoltarea copiilor ar putea fi afectată de închiderea școlilor și a grădinițelor în contextul pandemiei.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica