Geneva – impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranţilor

Pentru a primi pachete cu alimente gratuite la Geneva, peste 1.000 de oameni au stat la coadă într-un șir ce se întindea pe o disctanță de mai bine de 1 km, accentuând impactul major al epidemiei de coronavirus asupra imigranţilor săraci care muncesc în bogata Elveţie, relatează zf.ro.

Într-o ţară cu 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane au fost sărace în 2018, spune organizaţia Caritas, în special părinţii singuri şi cei cu un nivel scăzut de educaţie, incapabili să-şi găsească de lucru după ce au pierdut un loc de muncă.

Alte 1,1 milioane de persoane riscau sărăcia, ceea ce înseamnă că au mai puţin de 60% din venitul mediu, de 6.538 de franci elveţieni (6.736 de dolari) pentru un loc de muncă cu normă întreagă în 2018.

„La Geneva, unul dintre cele mai bogate oraşe din lume, au existat întotdeauna oameni care trăiesc în mod precar, în special cei care lucrează ca îngrijitpri, în agricultură, pe şantiere sau în hoteluri şi s-au trezit peste noapte fără un loc de muncă din cauza COVID-19”, a spus Wieland, şeful misiunii grupului „Doctori fără frontiere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.