Tehnologia care va înlocui limbajul uman

CEO-companiilor Tesla și SpaceX, miliardarul Elon Musk spune că lucrează la o tehnologie datorită căreia, în doar cinci ani, limbajul uman ar putea deveni perimat, relatează The Independent. Musk a explicat că e vorba despre un dispozitiv care poate fi atașat creierului uman, relatează Agerpres.

„Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier cu foarte multă atenţie. Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care va ajuta și la vindecarea problemelor de vedere”, a spus Musk.

„În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a adăugat antreprenorul.

Deşi dispozitivele din primă generaţie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi (…), dar vom putea face totuşi acest lucru din motive sentimentale. Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în The Matrix. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, a povestit Musk.

Întrebat cât timp va trece până când compania sa va dezvolta tehnologia suficient de mult pentru ca acest lucru să devină realitate, Elon Musk a estimat că între cinci şi zece ani: „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.