Premierul polonez redeschide frizeriile şi restaurantele

Polonia le permite frizeriilor, saloanelor de coafură, restaurantelor, barurilor şi anumitor facilităţi sportive să se redeschidă săptămâna viitoare, în ciuda faptului că ţara a raportat marţi ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei, potrivit FT.

Premierul Mateusz Morawiecki a spus că şcolile se vor redeschide parţial pentru a oferi servicii de creşă pentru copii, ca parte a unui plan etapizat de eliminare a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Regulile de distanţare socială şi cele de igienă se vor aplica în continuare, astfel încât oamenii pot intra în saloane sau restaurante în număr limitat, întrucât clienţii trebuie să stea la o distanţă de 2 metri unul de celălalt.

Polonia a înregistrat până acum 17.062 cazuri şi 847 decese, mai puţine decât alte ţări din regiune.

  Cu toate acestea, regiunea Silesia, cunoscută pentru industria de minerit, a înregistrat în ultimele zile o creştere abruptă a numărului de cazuri. Marţi, Polonia a raportat 595 de cazuri noi, dintre care 492 au fost identificate în Silesia.

  Restricţiile ar putea fi reintroduse dacă numărul de cazuri noi creşte, a avertizat Lukasz Szumowski, ministrul Sănătăţii din Polonia.

    -----
  @omniapres.md

  Recomandăm și ...

  Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

  Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

  Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

  Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

  VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

  Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  ULTIMA ORĂ

  Opinie

  Politica