Premierul polonez redeschide frizeriile şi restaurantele

Polonia le permite frizeriilor, saloanelor de coafură, restaurantelor, barurilor şi anumitor facilităţi sportive să se redeschidă săptămâna viitoare, în ciuda faptului că ţara a raportat marţi ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei, potrivit FT.

Premierul Mateusz Morawiecki a spus că şcolile se vor redeschide parţial pentru a oferi servicii de creşă pentru copii, ca parte a unui plan etapizat de eliminare a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului.

Regulile de distanţare socială şi cele de igienă se vor aplica în continuare, astfel încât oamenii pot intra în saloane sau restaurante în număr limitat, întrucât clienţii trebuie să stea la o distanţă de 2 metri unul de celălalt.

Polonia a înregistrat până acum 17.062 cazuri şi 847 decese, mai puţine decât alte ţări din regiune.

    Cu toate acestea, regiunea Silesia, cunoscută pentru industria de minerit, a înregistrat în ultimele zile o creştere abruptă a numărului de cazuri. Marţi, Polonia a raportat 595 de cazuri noi, dintre care 492 au fost identificate în Silesia.

    Restricţiile ar putea fi reintroduse dacă numărul de cazuri noi creşte, a avertizat Lukasz Szumowski, ministrul Sănătăţii din Polonia.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *