Prim-ministrul spaniol cere prelungirea stării de urgenţă

Prim-ministrul spaniol va cere Parlamentului a cincea şi ultima prelungire a stării de urgenţă. Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a anunţat sâmbătă că va cere Parlamentului a cincea şi ultima prelungire a stării de urgenţă, de această dată pentru o perioadă de o lună.

Şeful Executivului de la Madrid a declarat: „Guvernul va cere o nouă prelungire a stării de urgenţă care va fi ultima şi se va încheia odată cu etapele de relaxare a măsurilor. Astfel, în loc de 15 zile, vom solicita să fie de aproximativ o lună (…) În această stare de urgenţă, singura autoritate delegată va fi ministrul Sănătăţii, Salvador Illa”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La începutul intervenţiei de sâmbătă de la Palatul Moncloa, prim-ministrul a spus că „starea de urgenţă a funcţionat în toate comunităţile autonome”.

„Drumul pe care îl urmăm de la începutul epidemiei este unicul posibil”, a subliniat el.

Principalul partid de opoziţie, PP, a anunţat încă dinainte de discursul lui Sánchez că se va opune unei noi prelungiri a stării de urgenţă, potrivit TVE.

În ultimele zile, în ţară au avut loc mai multe manifestaţii anti-guvernamentale, cel mai recent, sâmbătă, în Sevilia, ia şeful Guvernului a spus că, indiferent de motivul lor, „important este să fie menţinută distanţa socială”.

Până sâmbătă, totalul cazurilor de Covid-19 depistate în Spania a trecut de 230.000, dintre care 146.446 de persoane au fost declarate vindecate. Cu 102 decese raportate în ultimele 24 de ore, bilanţul a ajuns la 27.563.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica