Facebook începe construirea unui cablu cu o lungime aproape egală cu circumferinţa Pământului

Facebook construieşte un cablu subacvatic masiv de jur împrejurul Africii, într-un efort de a mări viteza la internet pentru cei 1,3 miliarde de oameni care trăiesc pe teritoriul continentului, potrivit CNBC.

Compania de social media a încheiat parteneriate cu China Mobile – cea mai mare operator de telefonie mobilă din lume, MTN – o companie de telecomunicaţii din Africa de Sud, Orange şi Vodafone, notează zf.ro.

Cablul subacvatic, cu o lungime de 37.000 de kilometri, va fi „aproape egal cu circumferinţa Pământului”, spune Facebook, şi va interconecta 23 de ţări din Africa, Orientul Mijlociu şi Europa. Până acum nu este clară valoarea totală a proiectului.

Ţelul principal al iniţiativei, spune Facebook, este creşterea conectivităţii în Africa. Continentul este „momentan cel mai puţin conectat” din lume, doar un sfert din populaţie având acces la internet.

Însă pandemia de coronavirus ar putea prezenta o serie de provocări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Africa ar putea fi lovită extrem de dur de coronavirus, estimând că pot muri 190.000 de oameni în cursul unui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *