Facebook începe construirea unui cablu cu o lungime aproape egală cu circumferinţa Pământului

Facebook construieşte un cablu subacvatic masiv de jur împrejurul Africii, într-un efort de a mări viteza la internet pentru cei 1,3 miliarde de oameni care trăiesc pe teritoriul continentului, potrivit CNBC.

Compania de social media a încheiat parteneriate cu China Mobile – cea mai mare operator de telefonie mobilă din lume, MTN – o companie de telecomunicaţii din Africa de Sud, Orange şi Vodafone, notează zf.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cablul subacvatic, cu o lungime de 37.000 de kilometri, va fi „aproape egal cu circumferinţa Pământului”, spune Facebook, şi va interconecta 23 de ţări din Africa, Orientul Mijlociu şi Europa. Până acum nu este clară valoarea totală a proiectului.

Ţelul principal al iniţiativei, spune Facebook, este creşterea conectivităţii în Africa. Continentul este „momentan cel mai puţin conectat” din lume, doar un sfert din populaţie având acces la internet.

Însă pandemia de coronavirus ar putea prezenta o serie de provocări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Africa ar putea fi lovită extrem de dur de coronavirus, estimând că pot muri 190.000 de oameni în cursul unui an.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 29 martie – Scorpion – Vă bucurați de o revedere pe care o așteptați de ceva timp

Horoscop 29 martie - o să ne bucurăm de ce am agonisit, o să ne facem drum spre prieteni, rudele la care ținem și o să avem un weekend consistent. Berbec O să adunați niște bani cu care intenționați să călătoriți, să vă distrați, ca să...

Vasile Bolea despre forumul economic CSI: “Este important să restabilim piețele tradiționale pentru antreprenorii din Republica Moldova”

Delegația partidului ”Renaștere”, formată din deputați și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova. Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că ”este foarte important ca Moldova să aibă posibilitatea...

BREAKING NEWS: Magistrata Marina Rusu a depus o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu

După publicarea rezultatelor investigației care a fost efectuată de Anticoruptie.md în privința Președintelui comisiei de Pre-vetting, Herman von Hebel, am considerat necesar să depun o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu, pe motiv de lipsă a unei reputații ireproșabile și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica