Austria se opune propunerii lui Macron şi Merkel

Un ajutor de urgenţă din partea Uniunii Europene destinat celor mai afectate state membre UE de criza covid-19 este necesar să ia forma unor împrumuturi rambursabile – şi nu a unor subvenţii -, a respins marţi Cancelaria austriacă, citată de cotidianul Die Presse, o propunere franco-germană de relansare economică, relatează Reuters.

Acest proiect este necesar să fie aprobat în unanimitate pentru a fi implementat. ”Noi continuăm să dăm dovadă de solidaritate şi să suţinem ţările cele mai afectate de criza (covid-19), însă acest lucru este necesar să aibă loc prin împrumuturi şi nu prin intermediul subvenţiilor”, subliniază într-un comunicat citat de Die Prese Cancelaria austriacă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cuplul franco-german a propus luni un plan în vederea unei relansări economice în valoare de 500 de miliarde de euro, cu scopul de a ajuta UE să depăşească criza istorică declanşată de pandemia noului coronavirus – printr-un mecanism fără precedent de punere în comun a datoriei europene, scrie AFP, citat de news.ro.

”În vederea susţinerii unei relansări (economice) durabile şi consolidării creşterii (economice) în UE, Germania şi Franţa susţin crearea unui Fond de relansare (economică) ambiţios, temporar şi ţintit”, în cadrul viitorului buget UE, dotat cu ”500 de miliarde de euro”, au anunţat cele două ţări într-o declaraţie comună.

Un element fără precedent în construcţia europeană este faptul că atât Parisul, cât şi Berlinul propun ca această susţinere să fie finanţată prin împrumuturi ale Comisiei Europene (CE) de pe piaţă, ”în numele UE”.

Amintim că Preşedinta Comisiei Europene a primit ”cu bucurie” propunerea franco-germană privind planul de relansare. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, “s-a bucurat de propunerea constructivă a Franţei şi Germaniei” pentru relansarea economiei europene după criza coronavirusului, se menţionează într-un comunicat publicat luni, relatează AFP. Preşedinta Comisiei Europene trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent. “Această propunere (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European”, a adăugat ea.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica