Iohannis: “Relansarea economică se va face cu investiţii masive în infrastructura de transport, energetică şi sanitară“

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat marți, într-o intervenție televizată, că relansarea economică după criza Covid-19 se va face prin investiții în mari proiecte de infrastructură.

Ar fi o schimbare majoră de strategie după ce, începând cu 2017, România și-a cheltuit toată creșterea economică, plus miliarde de euro din împrumuturi, pentru a mări veniturile unui aparat bugetar care s-a și mărit cu zeci de mii de noi posturi create pentru rude, prieteni, fideli, cunoștințe și membri de partid din PSD și ALDE.

“Investiția” în birocrație: ar fi nevoie de 600.000 de funcționari, dar România are 1,25 milioane. Acum se promite o relansare economică prin finanțarea proiectelor de infrastructură
România consumă azi 42% din toți banii de care dispune pentru a plăti salariile bugetarilor.

În 1989, când țara avea 23 de milioane de locuitori și o eventuală tehnologizare și informatizare era posibilă doar în filmele SF, existau 800.000 de bugetari. La începutul lui 2020, când România mai are doar aproximativ 19 milioane de locuitori și eficientizarea aparatului birocratic ar fi extrem de simplă prin informatizare, numărul bugetarilor a crescut la 1,25 milioane, notează ziaristii.com.

Specialiștii spun că n-ar fi nevoie de mai mult de 600.000.

Diferența până la 1,25 milioane este factura pe care o plătim politizării, corupției și incompetenței promovate zeci de ani de guvernele post-decembriste.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *