Samsung şi Huawei au dominat piaţa smartphone-urilor 5G

Samsung şi Huawei au acaparat cea mai mare parte din piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru al acestui an, cele două companii deţinând împreună două treimi din piaţă.

La fel ca anul trecut, Samsung şi Huawei sunt companiile care domină piaţa smartphone-urilor când vine vorba de tehnologia 5G şi în acest început de an, conform unei analize făcute de Strategy Analytics.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Diferenţa dintre cele două companii este foarte mică. Samsung a vândut 8,3 milioane de unităţi şi deţine 34,4% din piaţă. Cu 8 milioane de unităţi vândute, Huawei ţine aproape de Samsung şi are 33,2% din piaţă.

La mare distanţă vin Vivo, Xiaomi şi Oppo. Vivo a vândut 2,9 milioane de unităţi (12% din piaţă), Xiaomi a livrat 2,5 milioane de unităţi (10,4% din piaţă), iar Oppo a mutat 1,2 milioane de unităţi (5% din piaţă). Ultimele 5 procente sunt împărţite de diverşi alţi producători.

Cercetarea Strategy Analytics ne arată o piaţă a smartphone-urilor 5G care, cu excepţia Samsung, este dominată de companii din China în primul trimestru al primului an în care această tehnologie va crea un impact.

Cu Apple absent din peisaj, cel puţin până când va lansa iPhone-urile din toamnă, piaţa smartphone-urilor 5G este o reprezentare la scară mai mică a pieţei smartphone-urilor cu Android. Şi acolo lupta se duce între Samsung şi numeroşii producători chinezi.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica