Samsung şi Huawei au dominat piaţa smartphone-urilor 5G

Samsung şi Huawei au acaparat cea mai mare parte din piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru al acestui an, cele două companii deţinând împreună două treimi din piaţă.

La fel ca anul trecut, Samsung şi Huawei sunt companiile care domină piaţa smartphone-urilor când vine vorba de tehnologia 5G şi în acest început de an, conform unei analize făcute de Strategy Analytics.

Diferenţa dintre cele două companii este foarte mică. Samsung a vândut 8,3 milioane de unităţi şi deţine 34,4% din piaţă. Cu 8 milioane de unităţi vândute, Huawei ţine aproape de Samsung şi are 33,2% din piaţă.

La mare distanţă vin Vivo, Xiaomi şi Oppo. Vivo a vândut 2,9 milioane de unităţi (12% din piaţă), Xiaomi a livrat 2,5 milioane de unităţi (10,4% din piaţă), iar Oppo a mutat 1,2 milioane de unităţi (5% din piaţă). Ultimele 5 procente sunt împărţite de diverşi alţi producători.

Cercetarea Strategy Analytics ne arată o piaţă a smartphone-urilor 5G care, cu excepţia Samsung, este dominată de companii din China în primul trimestru al primului an în care această tehnologie va crea un impact.

Cu Apple absent din peisaj, cel puţin până când va lansa iPhone-urile din toamnă, piaţa smartphone-urilor 5G este o reprezentare la scară mai mică a pieţei smartphone-urilor cu Android. Şi acolo lupta se duce între Samsung şi numeroşii producători chinezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.