Exporturile de gaz rusesc în Turcia s-au redus de șapte ori

În martie a acestui an, aprovizionarea cu gaz a conductelor rusești în Turcia s-a ridicat la 210 milioane de metri cubi. Comparativ cu anul trecut, în aceeași perioadă, în ciuda conductei de gaz turcești care nu a fost încă lansată, această cifră a fost de 1,4 miliarde de metri cubi. Acest lucru rezultă din datele publicate ale Serviciului Vamal Federal (FCS).

Principalele motive pentru scăderea exporturilor de gaze ruse au fost o iarnă anormal de caldă, o scădere a cererii de materii prime din cauza pandemiei coronavirusului și a achizițiilor înregistrate de Turcia de gaz natural lichefiat (GNL), în principal din Algeria, Qatar și Nigeria.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Acesta din urmă este asociat cu o scădere record a prețurilor pentru GNL, care acum este vândut la un preț pe marginea sau chiar sub rentabilitate și poate concura cu gazoductul. Potrivit experților, al doilea trimestru al acestui an poate fi cel mai dificil pentru exportul de gaze naturale din Rusia, după care se poate aștepta la o recuperare treptată a pieței.

Potrivit Serviciului Vamal Federal al Federației Ruse, din ianuarie până în martie, la exportul de combustibil și bunuri din sectorul energetic, volumele fizice de petrol și produse petroliere au scăzut cu 3,0%, electricitatea – cu 46,3%, gazul natural – cu 24,2%, petrolul cu 5 , 8%. În același timp, volumele fizice ale exportului de benzină pentru motor au crescut cu 67,5%, gazul lichefiat – cu 42,3%, kerosenul – cu 4,5%.


      -----
    @omniapres.md

    Recomandăm și ...

    Vasile Bolea despre forumul economic CSI: “Este important să restabilim piețele tradiționale pentru antreprenorii din Republica Moldova”

    Delegația partidului ”Renaștere”, formată din deputați și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova. Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că ”este foarte important ca Moldova să aibă posibilitatea...

    BREAKING NEWS: Magistrata Marina Rusu a depus o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu

    După publicarea rezultatelor investigației care a fost efectuată de Anticoruptie.md în privința Președintelui comisiei de Pre-vetting, Herman von Hebel, am considerat necesar să depun o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu, pe motiv de lipsă a unei reputații ireproșabile și...

    VIDEO Vasile Bolea: Acordurile comerciale cu CSI reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova

    Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că acordurile comerciale cu Comunitatea Statelor Independente (CSI) reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova. Este mai important astăzi, când unele țări folosesc în lupta de concurenţă metode nu tocmai...

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    ULTIMA ORĂ

    Opinie

    Politica