Grecia îşi deschide oficial sezonul turistic

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaţionale către locaţiile populare vor fi reluate în iulie, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC.

Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide“, a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

Economia Greciei are nevoie de turism. Pandemia a afectat puternic sectorul turismului din Grecia, vital pentru economia ţării.

Anunţul a venit în timp ce miniştrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă şi completă a turismului european”.

Întrucât restricţiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deţine un „paşaport de siguranţă, credibilitate şi sănătate”.

Pentru a încuraja turismul, Grecia reduce preţurile călătoriilor, prin reducerea temporară a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe toate mijloacele de transport – zboruri, călătorii cu autobuzul şi călătoriile cu trenul – la 13% de la 24%, a spus Mitsotakis.

Destinaţia mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.