Crezi că e posibil să descarci 1.000 de filme HD într-o secundă?

O echipă de cercetători australieni a obținut cea mai mare viteză de internet înregistrată până acum la nivel mondial, care ar permite utilizatorilor să descarce până la 1.000 de filme HD într-o singură secundă.

Echipa, formată din cercetători de la universitățile Monash, Swinburne și RMMT, a testat un nou tip de cip optic, un microactuator bazat pe rezonatori de microcavități, care înlocuiește 80 de lasere cu infraroșu cu un singur dispozitiv.

Cercetătorii au reușit să obțină o viteză-record de 44,2 terabiți pe secundă (Tbps) în cadrul unui test derulat pe o rețea existentă de 75 kilometri de fibră optică standard, cu ajutorul unui singur cip integrat, potrivit unui studiu publicat în Nature Communications, scrie profit.ro.

Viteza atinsă permite descărcarea a până la 1.000 de filme în format HD pe secundă și este de 1 milion de ori mai mare decât viteza medie de descărcare înregistrată în prezent în Australia (43,4 Mbps).

Potrivit datelor Speedtest, cel mai rapid internet comercial, cu o viteză medie de circa 200 Mbps, este oferit la acest moment de Singapore, stat urmat în ierarhia globală de Hong Kong (177 Mbps), Thailanda (160 Mbps), Elveția și România (ambele aproximativ 152 Mbps).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *