Premierul Chicu a vorbit cu Ambasadorul Federației Ruse despre atractivitatea Moldovei ca destinație investițională

spot_img

Prim-ministrul Chicu a avut o întâlnire cu E.S. Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraodinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova.

A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice în RM și FR, dar și în regiune, prognozele pentru perioada următoare și efectele restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei asupra economiilor ambelor state.

Ion Chicu a mulțumit Guvernului FR pentru suportul acordat sub formă de echipamente medicale și teste, pentru transportul unui număr mare de cetățeni ai RM din FR, dar și pentru cursa charter oferită pentru a transporta loturile de produse medicale din China.

Au fost discutate subiecte de pe agenda comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse și examinată implementarea deciziilor adoptate. Tendințele economice globale și regionale indică necesitatea identificării căilor de stimulare a activităților economice și de menținere a consumului.

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în infrastructură pentru a crea locuri de muncă și pentru a crește atractivitatea RM ca destinație investițională pentru companiile industriale.

România continuie să insulte Republica Moldova

Notă: RM și FR au semnat peste 157 de documente bilaterale. În primele 4 luni ale anului 2019 schimburile comerciale între RM și FR au fost de cca 256,26 milioane de dolari, dintre care exportul produselor moldovenești a constituit cca 80,68 milioane de dolari.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ilan Șor: Guvernare cere eliminarea accizelor la blănuri și reducerea la parfumuri. Noi am redus prețurile la pâinea socială, iar Maia și-a îndreptat toți câinii spre “MeriSOR”

Omul de afaceri Ilan Șor constată că grijuliul regim de guvernare din Moldova propune eliminarea accizelor pentru blănuri și reducerea cu 3 ori a accizelor pentru parfumuri și apă de toaletă. Și asta nu e tot, observă Ilan Șor. Ei doresc să majoreze pragul prețurilor pentru...

BREAKING NEWS! Merele din Moldova sunt interzise în Federația Rusă

Merele din Republica Moldova, interzise din nou în Federația Rusă din 4 decembrie, a anunțat instituția de stat de la Moscova, responsabilă de domeniul respectiv. Serviciul Federal pentru Supravegherea Sanitară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a emis un anunț oficial prin care revine la restricțiile...

Ilan Șor: Gazul se află practic la graniță, dar autoritățile refuză să-i permită să treacă din cauza lipsei dorinței de a ușura viața oamenilor

Ilan Șor declară ca autoritățile demonstrează încă o dată că sunt împotriva poporului și acționează ilegal. Vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Iarna pentru locuitorii Găgăuziei și instituțiile autonomiei ar fi putut începe cu prețuri reduse la gaz - 10 lei pe metru cub....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica