România continuie să insulte Republica Moldova

Fără finanţarea UE, a partenerilor de dezvoltare, printre care România s-a remarcat, R. Moldova, în momentul de faţă, nu ar mai exista ca stat. Opinia aparţine deputatul român, Matei Dobrovie şi a fost exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

Să vii într-un asemenea moment, într-o asemenea conjunctură, şi să jigneşti România la modul în care ai făcut-o premierul Ion Chicu este inacceptabil. România a ajutat cel mai mult R. Moldova în ultimii ani, a fost cel mai loial partener, a fost cel mai puternic avocat pentru ca R. Moldova să fie finanţată.

Poate să te intereseze

Chicu s-a arătat deranjat că România are o nouă abordare faţă de R. Moldova. Guvernul Orban a spus-o clar că toată asistenţa financiară va fi condiționată de reforme palpabile asumate prin Acordul de Asociere. Or exact această abordare îi deranjează pe Chicu şi pe Dodon. Aceștia nu au au făcut și nu vor să facă reforme, ci mizează pe retorică anti-românească în perspectiva alegerilor prezidențiale. În plus, majoritatea le fuge de sub picioare, iar criza de coronavirus au gestionat-o prost, așa că sunt disperați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *