Nelu Tătaru: Voi desface caracatița ce duce spre Moldova

spot_img

Nelu Tătaru: Voi desface caracatița de la Unifarm și din tot sistemul medical/ Am trecut printr-o pandemie, credeți că ne este frică de o moțiune?

Menționăm că Materialele donate de România Republicii Moldova, cumpărate direct de la firma Ministerului Sănătății. Cum și-au atribuit licitația.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut mai multe declarații duminică, la Digi24, răspunzând astfel la atacul purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a vorbit într-o conferință de presă despre ”caracatița Unifarm”, anunță G4media.ro.

Ministrul Tătaru a transmis că ”va desface caracatița Unifarm” și ”caracatița din tot sistemul medical” și că își propune să facă acest lucru prin reforma pe care vrea să o pregătească în sistemul de sănătate.

Tătaru a fost întrebat dacă se teme că Guvernul Orban ar putea să pice după moțiunea de cenzură despre care PSD transmite că va fi depusă dacă Executivul nu va dubla pensiile.

Au fost amendaţi cinci membri ai Executivului de la București. Se cere demisia!

Ministrul Sănătății a răspuns că Executivul tocmai a trecut printr-o pandemie și că nu se poate teme de o moțiune a PSD: ”Tocmai am trecut printr-o pandemie. Credeți că ne este frică de o moțiune de cenzură?”, a conchis Nelu Tătaru, la Digi24.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat vineri, 1 mai, o licitație al cărui termen de depunere a ofertelor a fost luni, ora 16:00, deturnând astfel o procedură de achiziție publică către propria companie, Unifarm. Unifarm avea stocuri, întrucât, de la începutul epidemiei de coronavirus, a cumpărat scump, prin intermediari materiale de proastă calitate, refuzate de spitale.

Surse din piață susțin că destinatarul licitației derulate de vineri la ora 15:00 până luni la ora 16:00 este chiar Unifarm. Asupra licitației a existat suspiciunea unor câștigători dinainte stabiliți. ”Ne grăbim pentru că trebuie să donăm celor din Republica Moldova. Să vedem cine câștigă licitația”, a spus Ludovic Orban explicând graba licitației.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica