De la 15 iunie în UE se restabileşte complet libera circulaţie

Bulgaria va primi aproximativ 15 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a combate criza coronavirusului, dintre care suma de 3,3 miliarde de euro va trebui să fie rambursată în 30 de ani, a declarat marţi ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit novinite.com.

După numeroase crize, Uniunea Europeană iese mai puternică. Pentru prima dată, Bruxellesul oferă acest fond de redresare în valoare de 750 de miliarde euro – 500 de miliarde euro în granturi, 250 de miliarde euro în credite. Acest lucru arată încă o dată gradul ridicat de integrare a politicilor noastre”, a spus Zaharieva.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit şefei diplomaţiei bulgare, fiecare ţară membră a UE trebuie să prezinte o propunere de utilizare a fondurilor respective.

Sunt convinsă că acest plan în Bulgaria va fi elaborat în consultare cu mediul de afaceri”, a continuat Ekaterina Zaharieva.

Ea a menţionat că circulaţia în Europa revine treptat la normal. “Întâi cu ţările vecine, apoi cu ţările cu riscuri (epidemiologice) similare şi sperăm la următoarea etapă, după 15 iunie – restabilirea deplină a liberei circulaţii în interiorul Uniunii Europene”, a spus ea.

Zaharieva a reamintit că începând de luni, 1 iunie, Bulgaria a ridicat măsurile de izolare pentru 29 de ţări.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica