Preţurile pentru locuinţe au scăzut la cel mai rapid ritm în Marea Britanie

Preţurile pentru locuinţe în Marea Britanie au înregistrat în luna mai cel mai abrupt declin lunar de la criza financiară, ceea ce conturează prima etapă a unui „declin prelungit”, conform economiştilor citaţi de FT.

Astfel, preţurile au înregistrat o scădere de 1,7% în luna mai, în comparaţie cu aprilie – trecând pe scădere de la o expansiune de 0,9% înregistrată în luna anterioară. Această scădere marchează cel mai mare declin lunar din februarie 2009, notează zf.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Pandemia a inversat trendul din piaţa imobiliară, în contextul în care veniturile gospodăriilor, cât şi activitatea de business au fost grav afectate. Scăderea din mai „este cu siguranţă doar începutul unui declin prelungit pe care îl vom vedea pentru restul anului”, a spus Samuel Tombs, economistul-şef din Marea Britanie al Pantheon Macroeconomics.

Un sondaj realizat de firma de cercetare de piaţă Nationwide arată că preferinţele cumpărătorilor se schimbă. O treime dintre cei intervievaţi au spus că îşi privesc altfel viitoarea locuinţă de când a început pandemia, întrucât grădinile şi spaţiile mai mari au câştigat teren.

Indicii care urmăresc preţurile locuinţelor au fost afectaţi ca rezultat al volumului mic de tranzacţii pe timp de pandemie.

Conform datelor citate de FT, în aprilie s-au închis cu 53% mai puţine tranzacţii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totuşi, activitatea din piaţa imobiliară s-a reluat începând cu 13 mai, iar firma de cercetare Nationwide a transmis că rezultatele încep să fie vizibile.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica