Preţurile pentru locuinţe au scăzut la cel mai rapid ritm în Marea Britanie

spot_img

Preţurile pentru locuinţe în Marea Britanie au înregistrat în luna mai cel mai abrupt declin lunar de la criza financiară, ceea ce conturează prima etapă a unui „declin prelungit”, conform economiştilor citaţi de FT.

Astfel, preţurile au înregistrat o scădere de 1,7% în luna mai, în comparaţie cu aprilie – trecând pe scădere de la o expansiune de 0,9% înregistrată în luna anterioară. Această scădere marchează cel mai mare declin lunar din februarie 2009, notează zf.ro.

Pandemia a inversat trendul din piaţa imobiliară, în contextul în care veniturile gospodăriilor, cât şi activitatea de business au fost grav afectate. Scăderea din mai „este cu siguranţă doar începutul unui declin prelungit pe care îl vom vedea pentru restul anului”, a spus Samuel Tombs, economistul-şef din Marea Britanie al Pantheon Macroeconomics.

Un sondaj realizat de firma de cercetare de piaţă Nationwide arată că preferinţele cumpărătorilor se schimbă. O treime dintre cei intervievaţi au spus că îşi privesc altfel viitoarea locuinţă de când a început pandemia, întrucât grădinile şi spaţiile mai mari au câştigat teren.

Indicii care urmăresc preţurile locuinţelor au fost afectaţi ca rezultat al volumului mic de tranzacţii pe timp de pandemie.

Conform datelor citate de FT, în aprilie s-au închis cu 53% mai puţine tranzacţii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totuşi, activitatea din piaţa imobiliară s-a reluat începând cu 13 mai, iar firma de cercetare Nationwide a transmis că rezultatele încep să fie vizibile.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica