Daniel Ioniță: Un sfârșit e un început… Este rechemat ambasadorul României de la Chișinău?

Daniel Ioniță a postat un mesaj sugestiv ”Un sfârșit e un început…”, lăsând să se înțeleagă că ar putea fi rechemat în următoarele zile în urma conflictului diplomatic provocat de comentariile acide ale eurodeputaților români, promovate la TVR Moldova și alte instituții media apropiate. Conflictul a fost amplificat și prin faptul că ambasadorul român a lăsat de fiecare dată loc de interpretare despre poziția Guvernului României față de declarațiile părtinitoarea ale politicienilor români față de cetățenii Republicii Moldova.

Daniel Ioniță indică Moldovei ce trebuie să respecte

Amintim că mai mulți politicieni au venit cu critici la adresa autorităților Republicii Moldova precum că nu li s-a oferit spațiu în Piața Marii Adunări Naționale pentru a fi prezentate ajutoarele din camioanele militare românești.

Un alt motiv de a fi rechemat ambasadorul Daniel Ioniță, poate fi scandalul în jurul companiei care ar fi livrat ajutoarul umanitar Moldovei. Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), s-a prezentat la DNA pentru a oferi detalii într-un dosar care vizează achiziţii de materiale de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus realizate de Unifarm.

DNA s-a autosesizat după afirmaţiile mele legate de Adrian Ionel, şeful Unifarm, de la tribuna Parlamentului. Am fost invitat în calitate de martor, acum câteva zile. Şi ce fac astăzi, nu fac decât să aduc completări la un dosar care a fost început deja şi unde am deja această calitate de martor. Am adus o parte din informaţii zilele trecute şi acum le completez cu date mult mai precise şi cu numele unor spitale care au achiziţionat aceste măşti, fără un minim de control de calitate”, a precizat Ungureanu, într-o declaraţie acordată presei, scrie Agerpres.

Deputatul susţine că Măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm şi refuzate de spitalele din România, ar fi fost donate Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *