Cele mai populare imagini care au circulat pe internet datorită pandemiei

Fotografiile care surprind un cer albastru cât se poate de curat sunt cele mai populare imagini care au circulat pe internet datorită pandemiei de coronavirus.

Pandemia, care până acum a omorât aproape 400.000 de oameni la nivel mondial, a stârnit tot mai mult dezbaterile cu privire la calitatea aerului pe măsură se studii din Germania, Italia, Marea Britanie şi Statele Unite arată că efectele nefaste exercitate de poluare asupra sănătăţii au alimentat constant numărul de cazuri cu coronavirus.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Epicentrul luptei pentru aer curat se află în mijlocul statului care a raportat primele cazuri de COVID-19: China, principalul poluator şi cea mai mare piaţă auto, ţara care utilizează cea mai mare cantitate de cărbune şi centrul celui mai rapid proces de urbanizare din istorie.

Faptul că autorităţile chineze au pus creşterea economică deasupra oricărui alt aspect de interes public a complicat în mod constant agenda privind crearea unei economii „verzi”. Statul s-a chinuit să reducă producţia energiei electrice pe bază de cărbune şi, pentru a-i ajuta pe producătorii de autoturisme, a amânat înăsprirea controalelor privind emisiile de carbon.

Va fi un an extrem de greu pentru mediul de lucru din China, dar iniţiativa guvernului de îmbunătăţire a calităţii aerului este tot mai puternică. Oamenii nu vor accepta situaţia în care aerul se va înrăutăţi”, a declarat Xu Jintao, profesor în cadrul Şcolii Naţionale de Dezvoltare a Universităţii din Beijing.

Nivelul de poluare din China a ajuns la nivelurile înregistrate înainte de pandemie, iar Europa se îndreaptă spre un trend similar, arată datele publicate de Centrul de Cercetare asupra Energiei şi Aerului Curat (CREA). Potrivit The Guardian, poluarea cauzează anual cel puţin 8 milioane de decese.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica