Justin Trudeau îngenunchează (video)

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a alăturat vineri protestatarilor din Ottawa și a îngenunchiat pentru a denunța, alături de ceilalți manifestanți, rasismul și violența polițiștilor, după moartea lui George Floyd în Statele Unite, relatează AFP.

Cu o mască de protecție neagră, Justin Trudeau s-a lăsat în genunchi de mai multe ori, ultima dată pentru 8 minute și 46 de secunde, atât cât a stat polițistul Derek Chauvin cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, în ciuda implorărilor bărbatului de culoare.

În camasă albă, pantaloni negri, Trudeau a ținut în mâini un tricou negru cu inscripția ”Black Lives Matter”, oferit de către protestatari. Acesta nu a spus nimic, dar a dat din cap încuviințând și aplaudând discursurile rostite la microfon care cereau ”schimbare acum”.

”În ultimele săptămâni, am văzut un mare număr de canadieni care realizează subit că discriminarea este o realitate trăită de mulți dintre compatrioții noștri și că este ceva ce trebuie oprit”, a spus Trudeau cu o zi înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *