Dublarea alocațiilor pentru copii se amână

Dublarea alocațiilor pentru copii se amână. Florin Cîțu: De unde să luăm banii, să vă taxăm mai mult, să tăiem de la investiții, să ne împrumutăm mai mult?

Inițiativa PSD privind majorarea alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament anul trecut și prevedea ca de la 1 august 2020, copiii să primească alocații mai mari:

  • pentru copiii până la 2 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei
  • pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei
  • pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.

Daniel Ioniță: Un sfârșit e un început… Este rechemat ambasadorul României de la Chișinău?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a subliniat la Digi24 că pur și simplu nu există soluție pentru finanțarea majorării alocațiilo, din 6 august, lăsând să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare.

Pentru a suporta majorarea alocațiilor, Guvernul ar avea nevoie de un plus de finanțare de 6 miliarde de lei.

Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Cîțu, reamintind că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.

Măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm şi refuzate de spitalele din România, ar fi fost donate Republicii Moldova

Pe de altă parte, parlamentarii social-democrați au amenințat că vor depune moțiune de cenzură, dacă legea privind majorarea alocațiilor nu va fi promulgată.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

Alexei Paniș: Consiliera Olesei Stamate mi-a accesat datele cu caracter personal

Judecătorul Alexei Paniș a reiterat, în cadrul evaluării sale repetate, în fața Comisiei Pre-Vetting, că deține informații oficiale precum că, datele sale cu caracter personal au fost accesate de consiliera fostei președinte a Comisiei juridice, Olesea Stamate. Judecătorul a remarcat că a aflat despre aceste...

Horoscop 19 aprilie – zodia care va primi vestea pe care o aștepta de multă vreme

Horoscop 19 aprilie - ne așteptăm la surprize plăcute și o să ne străduim să le facem și noi pe plac celor pe care-i iubim, că avem nevoie de emoții pozitive. Taur E cineva care vrea să fiți împreună și tot încearcă să-și etaleze calitățile ca...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica