Suntem parteneri apropiaţi în cadrul NATO, dar e complicat

Berlinul recunoaşte probleme în relaţia cu Washingtonul; ”Suntem parteneri apropiaţi în cadrul NATO. Dar e complicat”, afirmă Heiko Maas după anunţul retragerii a 9.500 de militari americani don Germania; Polonia speră să primească o parte a trupelor americane.

Relaţia Germaniei cu Statele Unite este ”complicată”, apreciază ministrul german de Externe Heiko Maas într-un interviu acordat Bild am Sonntag, în care-şi exprimă regretul faţă de viitoarea retragere a unor militari americani din Germnia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Preşedintele american a ordonat armatei americane să retragă 9.500 de militari din Germania, potrivit unui oficial american de rang înalt.

În cazul în care această retragere are loc, ”vom lua notă”, declară şeful diplomaţiei germane pentru tabloid.

Apreciem cooperarea cu forţele americane care s-a dezvoltat de-a lungul anilor. Ea este în intereseul ambelor ţări”, adaugă ministrul.

Heiko Maas recunoaşte că există probleme în relaţia dintre Berlin şi Washington.

Suntem parteneri apropiaţi în cadrul Alianţei transatlantice. Dar este complicat”.

Această decizie a lui Donald Trump ar avea legătură cu tensiunile între preşdintele american Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel, a dat asigurări vineri un oficial american de rang înalt, după ce Merkel l-a criticat pe Trump din cauză că vrea să organizeze un summit G7 luna acesta.

Polonia speră să primească trupe din Germania

Pe de altă parte, premierul polonez Mateusz Morawiecki şi-a exprimat sâmbătă speranţa ca o parte a trupelor americane care urmează să fie retrase din Germania şă fie redesfăşurate în Polonia.

Donald Trump a ordonat Pentagonului să reducă în mod drastic numărul militarilor americani staţionaţi în Germania.

El a cerut ca 9.500 dintre cei 34.500 de militari staţionaţi în prezent în Germania să părăsească ţara.

”Sper profund ca, în urma numeroaselor discuţii pe care le-ampurtat (…), o parte a trupelor desfăşurate acum în Germania, care sunt pe cale să fie retrase de către Statele Unite (…) vor veni efectiv în Polonia”, a declarat Morawiecki la postul de radio RMF24.

”Decizia aparţine acum Statelor Unite”, a spus Morawiecki.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica