Nu vom plăti avocați pentru cei care au furat

Premierul Chicu vrea să anuleze privilegiile pentru angajații BNM: „Poporul nu va mai plăti avocați pentru cei care au fost implicați în furtul miliardului”

Premierul Ion Chicu spune că în următoarele zile va propune un proiect de modificare a legislației pentru a elimina „privilegiile absolut neîntemeiate”, de care se bucură funcționarii Băncii Naționale. Potrivit lui, în noiembrie 2014, atunci când din sistemul bancar al țării s-a furat un miliard de dolari, conducerea BNM a jucat un rol activ în această fraudă, notează TV8.

De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sunt achitate… de BNM.

Conducerea BNM a decis să „se plângă” corpului diplomatic străin și FMI

Pe lângă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, când încalcă legea. Firește, această situație nu mai poate fi tolerată și am propus eliminarea acestor plăți în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM”, a scris premierul pe o rețea de socializare.

Premierul spune că conducerea BNM a decis să „se plângă” corpului diplomatic străin și FMI, că statul atentează la independența băncii centrale. „Conducerea BNM trebuie să înțeleagă, că poporul nu va mai plăti avocați pentru acei care au fost implicați în furtul miliardului”, a adăugat Chicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *