Sunt necesare acțiuni imediate pentru a recupera ce nu s-a reușit până acum

spot_img

Prim-ministrul a evaluat progresul realizat pe domeniul modernizării serviciilor publice în cadrul unei ședințe online la care au participat reprezentanții instituțiilor implicate în acest proces.

Directorul Agenției pentru Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu, a informat premierul că, în pofida situației excepționale din țară, mai mult de jumătate din acțiunile solicitate anterior de șeful Guvernului au fost realizate în termenii stabiliți.

Din cele 69 de acțiuni inițiale, 37 au fost puse în practică, 20 sunt în curs de realizare, iar 12 dintre ele încă nu au fost inițiate. Conducerea e-Guvernare a menționat că ar mai fi necesare 4-6 săptămâni pentru a definitiva reingineria și digitizarea serviciilor publice. Majoritatea acțiunilor nerealizate țin, în fond, de ajustarea cadrului normativ. O parte dintre hotărâri vor fi examinate în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Această situație de pandemie ne-a demonstrat o dată în plus că digitizarea și accesarea serviciilor de la distanță sunt o prioritate. Trebuie întreprinse acțiuni imediate ca să se recupereze ceea ce nu s-a reușit până acum. Serviciile să fie disponibile în regim normal, în zilele de weekend, chiar și noaptea”, a declarat Ion Chicu.

Reprezentantul Băncii Mondiale la Chișinău, Constantin Rusu, a apreciat implicarea eficientă a Guvernului în implementarea proiectului, remarcând rezultatul și dinamica pozitivă în realizarea tuturor acțiunilor propuse.

Premierul Ion Chicu a cerut responsabililor să prezinte, săptămânal, rapoarte de progres privind implementarea proiectului.

Notă. Proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale” în Republica Moldova, susținut financiar de Banca Mondială, a fost lansat în anul 2018 și are o perioadă de implementare de 5 ani.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica