Sunt necesare acțiuni imediate pentru a recupera ce nu s-a reușit până acum

Prim-ministrul a evaluat progresul realizat pe domeniul modernizării serviciilor publice în cadrul unei ședințe online la care au participat reprezentanții instituțiilor implicate în acest proces.

Directorul Agenției pentru Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu, a informat premierul că, în pofida situației excepționale din țară, mai mult de jumătate din acțiunile solicitate anterior de șeful Guvernului au fost realizate în termenii stabiliți.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Din cele 69 de acțiuni inițiale, 37 au fost puse în practică, 20 sunt în curs de realizare, iar 12 dintre ele încă nu au fost inițiate. Conducerea e-Guvernare a menționat că ar mai fi necesare 4-6 săptămâni pentru a definitiva reingineria și digitizarea serviciilor publice. Majoritatea acțiunilor nerealizate țin, în fond, de ajustarea cadrului normativ. O parte dintre hotărâri vor fi examinate în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Această situație de pandemie ne-a demonstrat o dată în plus că digitizarea și accesarea serviciilor de la distanță sunt o prioritate. Trebuie întreprinse acțiuni imediate ca să se recupereze ceea ce nu s-a reușit până acum. Serviciile să fie disponibile în regim normal, în zilele de weekend, chiar și noaptea”, a declarat Ion Chicu.

Reprezentantul Băncii Mondiale la Chișinău, Constantin Rusu, a apreciat implicarea eficientă a Guvernului în implementarea proiectului, remarcând rezultatul și dinamica pozitivă în realizarea tuturor acțiunilor propuse.

Premierul Ion Chicu a cerut responsabililor să prezinte, săptămânal, rapoarte de progres privind implementarea proiectului.

Notă. Proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale” în Republica Moldova, susținut financiar de Banca Mondială, a fost lansat în anul 2018 și are o perioadă de implementare de 5 ani.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica