Suedia a depăşit pragul de 5.000 de decese

Suedia, care a luat măsuri mai puţin stricte decât majoritatea altor ţări europene împotriva pandemiei de coronavirus, a depăşit pragul de 5.000 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţii sanitare, publicat miercuri, informează AFP, preluată de Agerpres.

În această ţară cu 10,3 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 102 noi decese şi 1.239 de noi contaminări, ceea ce a majorat la 5.041 numărul total de morţi cauzate de COVID-19, dintre cele 54.562 de cazuri confirmate până acum.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe surse oficiale, Suedia este astăzi una dintre ţările cele mai afectate din lume, cu 499 de morţi la 1 milion de locuitori, în urma a numai şase ţări europene şi imediat după Franţa, care înregistrează 452 de morţi la 1 milion de locuitori.

Rata de mortalitate înregistrată în această ţară nordică este de aproape cinci ori mai mare decât în Danemarca vecină şi de până la 11 ori mai mare decât în Norvegia.

De la începutul crizei sanitare, 2.322 de persoane au fost internate la terapie intensivă în Suedia, dar acest număr a crescut cu numai 5 persoane în ultimele 24 de ore.

Spre deosebire de alte ţări nordice care au optat pentru o strategie de semiizolare, Suedia a exclus să-şi plaseze populaţia în izolare, estimând că măsurile drastice nu sunt destul de eficiente pentru a justifica impactul lor asupra societăţii.

Singurele măsuri constrângătoare au fost interzicerea adunărilor cu peste 50 de persoane şi vizitele în căminele de bătrâni. În rest, guvernul suedez a făcut apel la civism, cerându-i fiecăruia „să-şi asume responsabilităţile” şi să urmeze recomandările sanitare.

Epidemiologul-şef Anders Tegnell de la Agenţia suedeză de sănătate publică a recunoscut la începutul lui iunie că abordarea adoptată de regatul scandinav ar putea fi ameliorată, continuând în acelaşi timp să o opere.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Atacuri masive rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, lângă Dnipro, „obiective vitale ale populaţiei”

Obiective de infrastructură critică au fost lovite de forțele ruse în apropierea orașului Dnipro. Sunt atacuri împotriva infrastructurii energetice a țării, care durează de săptămâni. Atacurile rusețti s-au produs vineri dimineață, în districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană...

Accident grav – un microbuz cu ucraineni s-a răsturnat

Un microbuz în care se aflau şase ucraineni s-a răsturnat în zona localității Prisaca Dornei, județul Suceava, anunță Nexta.ro. Potrivit ISU Suceava, microbuzul s-a rpsturnat pe raza localității Prisaca Dornei. Intervin pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu...

Maia Sandu a discutat cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Ambasadorul Jānis Mažeiks

Șefa statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Președinta Maia Sandu a salutat concluziile Consiliului European de săptămâna trecută care recunosc progresul Republicii Moldova în realizarea reformelor necesare pentru a avansa în parcursul european. Președinta, de asemenea, a apreciat deciziile...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica