Orban: ONG-urile vor trebui să îşi dezvăluie în continuare finanţările străine

Organizaţiile neguvernamentale implicate în politica din Ungaria vor trebui în continuare să îşi dezvăluie donaţiile străine, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că poziţia Budapestei privind finanţarea din afara ţării încalcă legislaţia europeană, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Legea din Ungaria privind ONG-urile s-a numărat printre măsurile adoptate de guvernul lui Orban împotriva a ceea ce consideră a fi o influenţă străină nedreaptă, având legătură cu dezacordurile sale cu miliardarul american George Soros, care s-a născut la Budapesta, anunțăa Agerpres.

Orban a acuzat organizaţiile neguvernamentale finanţate de Soros de amestec politic. Soros a respins acuzaţiile, spunând că e vorba de “distorsionări şi minciuni” menite a crea un inamic extern fals pentru a distrage atenţia cetăţenilor ungari.

Vineri, ca primă reacţie la decizia CJUE, Orban a spus că Ungaria va respecta hotărârea instanţei în legătură cu finanţarea organizaţiilor civice, dar regulile de transparenţă vor trebuie să se aplice în continuare.

Toţi ungurii vor şti despre fiecare forint trimis ca finanţare aici din străinătate în scopuri politice“, a declarat el la postul public de radio.

“Va fi dificil de aderat la decizia acestei instanţe”, a mai spus Orban, fără a intra în detalii.

Naţionalistul Viktor Orban a spus că decizia CJUE are legătură cu “imperialismul liberal” din Europa de Vest care vrea să impună gândirea sa în privinţa familiei şi migraţiei asupra acelor ţări “care gândesc diferit”, precum Ungaria.

“Instanţele internaţionale sunt deseori parte a acestei reţele”, a spus el.

Lega ungară care obligă organizaţiile civice să-şi divulge donatorii din străinătate încalcă reglementările Uniunii Europene care protejează drepturile fundamentale ale blocului comunitar, a stabilit joi Curtea de Justiţie a UE, cu sediul în Luxemburg.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica