Cele mai bune ţări pentru mediul de business în 2020

Care sunt cele mai bune ţări pentru mediul de business în 2020: România s-a clasat peste Brazilia şi Africa de Sud, dar sub Ungaria şi Bulgaria

În timp ce puterile globale se întrec într-o cursă a dominaţiei economice, ţările mici pot reprezenta locaţii mult mai prielnice mediului de business, potrivit unui raport citat de CNBC.

Statele Unite şi China au avut rezultate slabe în Clasamentul Global pentru 2020 al Institutului pentru Dezvoltare Managerială din Lausanne, Elveţia (IMD), pe măsură ce tensiunile comerciale dintre primele două economii ale lumii au făcut loc pentru naţiuni mai mici.

Singapore şi-a menţinut prima poziţie pentru al doilea an consecutiv, în timp ce Danemarca a urcat şase locuri pentru a ocupa a doua poziţie. Ţările au fost urmate de Elveţia (locul 3), Olanda (locul 4) şi Hong Kong (locul 5), care anul trecut reuşea să atingă podiumul.

Între timp, Statele Unite (locul 10) şi China (locul 20) au scăzut şapte şi, respectiv, şase locuri.

Top 10 cele mai competitive medii de business în 2020:

Singapore
Danemarca
Elveţia
Ţările de Jos
Hong Kong
Suedia
Norvegia
Canada
Emiratele Arabe Unite
Statele Unite ale Americii

Din cele 63 de ţări incluse în top, România s-a clasat pe locul 51, peste Brazilia, Africa de Sud şi Argentina, dar sub Bulgaria, Ungaria şi Rusia.

Raportul anual clasează ţările în funcţie de cinci indicatori: performanţa economică, eficienţa guvernului, eficienţa business-urilor şi infrastructura. Chiar dacă studiul a fost realizat înainte de pandemia de coronavirus, IMD spune că succesul primelor cinci clasate în controlarea numărului de infecţii subliniază eficienţa măsurilor lansate de guvern şi transparenţă în ceea ce priveşte elaborarea politicilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.