UE este un important actor economic global, dar încă îşi caută locul politic

Uniunea Europeană este, în termeni de produs intern brut, unul dintre cei importanţi jucători de pe arena globală, dar atunci când vine vorba despre greutate politică UE încă îşi caută locul pentru că nu este susţinută de capacităţi de apărare relevante, a declarat miercuri preşedintele bulgar Rumen Radev, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Este foarte important că reluăm dezbaterea despre viitorul Uniunii Europene. Care este nivelul nostru de ambiţie, ce obiective ne stabilim ca rezultat al acestei ambiţii şi cu ce mecanisme şi resurse le vom realiza”, a spus şeful statului bulgar într-o dezbatere privind viitorul UE organizată la Sofia de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Economie şi Fundaţia ‘Friedrich Ebert’.

El a adăugat că de-a lungul istoriei sale Uniunea Europeană a demonstrat că este capabilă să depăşească provocările şi să iasă mai puternică din ele.

Radev s-a referit şi la atitudinile publice faţă de Uniunea Europeană. Bulgaria încă trebuie să soluţioneze o chestiune foarte importantă – realizarea integrării sale complete, înscrisă în Tratatul de la Lisabona, spaţiul Schengen, zona euro, a spus preşedintele bulgar.

UE va introduce taxa digitală, în pofida opoziţiei SUA

Potrivit acestuia, în Bulgaria nu există o dezbatere adecvată despre beneficii şi riscuri şi despre ceea ce trebuie să fie făcut pentru a le minimiza pe cele din urmă. ”Trebuie să abandonăm percepţia că Bruxellesul este şeful şi să începem să trăim cu sentimentul că suntem parte a acestui Bruxelles”, a spus Rumen Radev, care s-a declarat un euro-optimist.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

Ilan Șor: ”Guvernarea PAS și Maia Sandu transformă Moldova într-o colonie NATO”

Ilan Șor subliniază autoritățile de la Chișinău “au demonstrat acest fapt prin întâlnirea șefului Comitetului NATO și salutarea aplicațiilor lor în țara noastră”. Politicianul a criticat conducerea țării că reduce cheltuielile sociale, inclusiv pentru pensionari, dar cresc cheltuielile pentru armată. Autoritățile actuale, reprezentate de Sandu și...

Igor Munteanu: Licitația din Aeroport este anulată pe Telegram, ar urma ancheta

Ieri, 19 februarie, a fost anunțată anularea concursului organizat de APP pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Anunțul s-a făcut la ora 20.32, seara, pe un canal de Telegram al unui ministru, care insista vehement că licitația este corectă și va...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica