Microsoft îşi închide magazinele fizice şi se concentrează pe online – Cronica zilei – 26 iunie 2020

Grupul american Microsoft a anunţat vineri că îşi va închide aproape toate magazinele fizice din lume, în condiţiile în care cea mai mare parte a vânzărilor sale se face în prezent online, transmite AFP. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său,

Microsoft are 72 de magazine în SUA şi alte câteva zeci peste hotare unde grupul prezintă şi vinde laptop-uri şi alte echipamente hardware. La fel ca şi alţi retaileri, Microsoft a fost nevoit să îşi închidă temporar toate magazinele sale la finele lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Vânzările noastre au crescut online şi portofoliul nostru de produse a evoluat în mare parte spre ofertele digitale iar echipele noastre au dovedit că pot servi cu succes clienţii dincolo de locaţiile fizice”, a declarat vicepreşedintele Microsoft, David Porter.

🔹 Olanda: Exporturile de flori se prăbuşesc, din cauza crizei. Pandemia de coronavirus (COVID-19) a redus semnificativ exporturile Olandei de flori, acestea fiind printre cele mai cunoscute produse şi importante produse de export ale ţării, a anunţat Oficiul de Statistică, transmite DPA. Exporturile olandeze de flori tăiate s-au redus cu 35% în aprilie, faţă de perioada similară din 2019, în timp ce exporturile de bulbi de flori au înregistrat un declin de 18%, arată datele oficiale. Totuşi, exporturile olandeze de fructe şi legume, o altă sursă importantă de venituri pentru micuţa ţară din nordul Europei, s-au menţinut la un nivel ridicat, în pofida efectelor pandemiei. 

🔹 Ambasadorul SUA la Bucureşti acuză „prejudicii produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care afirmă că „i-au încurajat pe infractori”. „Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că Guvernul nu şi-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Raportul a constatat că anul trecut, sub fostul Guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane s-au diminuat, numărul de urmăriri penale şi condamnări pentru trafic de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară” a declarat Adrian Zuckerman vineri, la o zi după publicarea Raportului Departamentului de stat al SUA, document care relevă că România are de lucrat în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane. 

🔹 Comisia Europeană a anunţat o nouă revizuire în jos a estimărilor sale privind recolta de grâu din acest an în Uniunea Europeană, mizând pe o producţie de 117,2 milioane tone, comparativ cu 121,5 milioane tone cât estima în urmă cu o lună, informează Reuters.

🔹 Iulian Chifu: Un Guvern ales conjunctural nu este sustenabil în timp. Demiterea unui Guvern în timpul unei crize este inacceptabilă, însă în momentul în care guvernul respectiv nu face față situației și nu performează, atunci acesta poate fi demis. Mai mult decât atât, cel care demite Guvernul se face responsabil de investirea viitorului guvern. Opinia în acest sens aparține analistului român de politică externă Iulian Chifu,

🔹 Huawei Technologies a anunţat că a obţinut autorizaţia oficială pentru construirea unui centru de cercetare şi dezvoltare în Anglia, în care va investi 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde dolari), transmite News.ro. Noul centru va angaja circa 400 de persoane, iar activitatea sa se va concentra pe producerea de echipamente optice utilizate în sistemele de comunicaţii cu fibră optică, potrivit unui comunicat publicat de grupul chinez. Construirea centrului de cercetare îi va nemulţumi probabil pe oficialii americani şi pe unii parlamentari britanici, care afirmă că echipamentele Huawei sunt folosite de Beijing pentru spionaj şi că Marea Britanie ar trebuie să reconsidere o decizie din luna ianuarie care permite ca grupul chinez să aibă un rol limitat în reţelele 5G din ţară. Compania neagă acuzaţiile. 

🔹 Mai multe ţări din Europa emergentă au reimpus restricţii la graniţe şi alte măsuri pentru preîntâmpinarea răspândirii coronavirusului după ce au raportat creşteri semnificative ale numărului de noi infectări, notează Intellinews. Ţări ca Muntenegru, care s-a declarat liberă de coronavirus la începutul lunii, dar şi Bulgaria, Croaţia şi Slovenia au înregistrat noi focare.

🔹 Fraudă în schemele de şomaj parţial: Franţa îşi întăreşte controalele. Introdus la începutul crizei, programul de şomaj parţial va evolua în Franţa, scrie La Tribune. Guvernul francez a decis să-şi reducă participarea la plăţi, întărind în acelaşi timp controalele la companiile care aplică. Potrivit ultimelor date, 10.000 de controale au fost deja realizate, ceea ce confirmă intenţiile guvernului în condiţiile în care ministrul muncii Muriel Penicaud a anunţat că 50.000 de companii vor fi verificate până la sfârşitul verii.

🔹 Opinie: Germania îşi încordează muşchii cu privire la investiţiile străine. La câteva zile după anunţul privind achiziţia de către statul german a unei participaţii în cadrul CureVac, parlamentul german a adoptat un proiect de lege care accentuează temerile privind protecţionismul. Proiectul creşte gama de tranzacţii care necesită aprobare din partea statului. Unii spun că noul proiect va avea efectul neintenţionat de a convinge un număr mai mare de companii să-şi instaleze facilităţile de cercetare în afara Germaniei.

🔹 Pandemia scoate la lumină piaţa neagră a Italiei. O reorientare către comerţul digital în timpul carantinei din Italia a adus o oportunitate unică de a împinge cea mai mare piaţă neagră din Europa în economia oficială. Creşterea achiziţiilor oline şi a plăţilor digitale a îngreunat activitatea informală şi a accelerat formalizarea unei pieţe negre estimate a valora până la o cincime din PIB-ul celei de-a treia mari economii din zona euro.

🔹 Angajările dau semn de redresare la nivel mondial după ce pandemia a îngheţat mare parte a pieţei muncii, scrie Bloomberg. Franţa a înregistrat o revenire a creşterii anuale a angajărilor la începutul acestei luni. În Marea Britanie însă, relaxarea restricţiilor antipandemie nu a reuşit să dea un impuls angajărilor din retail şi divertisment.

🔹 Google va începe să plătească publisherilor pentru viitorul serviciu de ştiri. Google va începe să plătească canalelor de media incluse în serviciul de ştiri care ar urma să fie lansat în acest an, o schimbare majoră de business pentru motorul de căutare după ani de presiuni venite din partea companiilor de media şi autorităţilor, relatează Bloomberg. Brad Bender, vicepreşedinte Google, a anunţat că firma va plăti pentru „conţinut de calitate“. Google nu a dezvăluit condiţiile financiare şi nici când va fi lansat noul serviciu.

🔹 Polonia ar putea câştiga 8 mld. $ anual de pe urma mişcărilor de relocare a producţiei din China. Polonia ar putea avea de câşigat de pe urma unei schimbări a rutelor comerciale în urma pandemiei, potrivit experţilor Institutului Economic Polonez (PIE) care cred că ţara ar putea câştiga peste 8 mld. de dolari anual în urma relocării producţiei din China, scrie The First News. În afară de Polonia, alte ţări din regiune care ar avea de câştigat ar fi Cehia (4,9 mld. $), Ungaria (2,7 mld. $) şi România (2,6 mld. $).

🔹 Presa cehă ar putea beneficia de un pachet major de susţinere de la stat. Presa din Cehia ar putea beneficia de un pachet de 75 milioane de euro în condiţiile în care guvernul ţării lucrează la un program de susţinere pentru segmentele care au avut de suferit de pe urma crizei coronavirusului, notează Euractiv. Ministrul ceh de finanţe Alena Schillerova a confirmat discuţiile în acest sens. Susţinerea financiară ar urma să fie distribuită în mod egal.

🔹 Trendul de redresare pentru majoritatea marilor economii avansate continuă, însă niciuna dintre acestea nu s-a apropiat încă de nivelurile de activitatea de dinaintea crizei, potrivit Bloomberg Economics. În cadrul tendinţei generale, există divergenţe semnificative: Germania, Franţa şi Italia au realizat cea mai mare parte a progresului, în timp ce Marea Britanie şi SUA se numără printre ţările rămase în urmă.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica