SUA ar putea avea 51 de state

SUA ar putea avea al 51-lea stat. Camera Reprezentanţilor a aprobat un proiect de lege prin care Washington DC ar urma să se transforme într-un stat, scrie USA Today, citat de Mediafax.

Conform proiectului de lege, ar urma să poarte denumirea Washington D.C (Washington, Douglass Commonwealth). Dacă acest lucru se va întâmpla va fi o premieră istorică pentru Statele Unite ale Americii.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În plus, este pentru prima dată din 1993 când s-a organizat un vot care să aibă drept subiect principal Washingtonul. Potrivit presei americane, acest proiect va fi foarte probabil respins de Senat pentru că acolo republicanii deţin majoritatea şi sunt împotriva ideii transformării capitalei într-un stat.

UE: Lista cu propunerile de ţări ai căror cetăţeni să aibă acces pe teritoriul Uniunii exclude SUA

”Timp de mai bine de două secole, oamenii din Washington au fost lipsiţi de drepturile lor depline de a participa la democraţia noastră. Să ne arătăm respectul pentru democraţie”, a fost declaraţia lui Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

Preşedintele american Donald Trump a declarat răspicat că se va opune cu siguranţă proiectului.

Washington D.C. are un statut special în cadrul Statelor Unite oferit chiar de ”părinţii fondatori”. Aceştia au dorit ca sediul guvernamental al noului stat format să se afle în afara statelor care alcătuiesc Statele Unite pentru a se evita orice formă de conflict. Astfel, potrivit Constituţiei americane, încă din 1790 era prevăzut un ”district special” oferit direct puterii centrale. Acesta este şi motivul pentru care locuitorii din Washington D.C (Washington District of Columbia) nu au reprezentanţi aleşi care să voteze în Congres.

Raed Arafat: Dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica