Elemente importante din campanie electorale din Polonia

Preşedintele în exerciţiu al Poloniei, Andrzej Duda, s-a clasat pe primul loc în alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în ţară, cu 41,8% din voturi, potrivit unui sondaj Ipsos, citat de dpa.

În turul al doilea, Andrzej Duda îl va înfrunta pe candidatul liberal şi primar al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, creditat cu 30,4% din voturi, scrie Reuters.

Rezultatul final al votului din primul tur sunt aşteptate în această săptămână.

Duda a obţinut 41,8% din voturi, iar Trzaskowski s-a plasat pe locul al doilea, cu 30,4%. Întrucât niciunul dintre cei 11 candidaţi nu a obţinut peste 50% din voturi în primul tur, turul al doilea va fi organizat pe 12 iulie.

Duda este considerat de mult timp ca fiind favorit pentru câştigarea alegerilor, dar unele sondaje recente au arătat că Trzaskowski va câştiga în turul al doilea.

Elemente din campania electorală cu 3 zile înainte de alegeri

Trump anunţă transferul unor trupe din Germania în Polonia într-o întâlnire cu Andrzej Duda la Casa Albă, ”un mare om” ”care face o freabă fantastică”, cu patru zile înaintea alegerilor prezidenţiale poloneze

Preşedintele american Donald Trump a anunţat transferul unor trupe din Germania în Polonia – un gest puternic în favoarea omologului său polonez Andrzej Duda, cu patru zile înaintea unui scrutin riscant pentru acesta, în care liderul naţionalist polonez candidează la al doilea mandat, relatează AFP.

Locatarul Casei Albe – care a confirmat miercuri că vrea să scadă drastic numărul militarilor americani staţionaţi în Germania şi care întreţine relaţii foarte tensionate cu cancelarul german Angela Merkel – a insistat, într-un contrast evident, asupra bunei sale înţelegeri cu Andrzej Duda.

Andrzej Duda, primul lider străin care vizitează Casa Albă de la începutul pandemiei de COVID-19

Preşedintele polonez Andrzej Duda urmează să aibă miercuri, la Washington, convorbiri cu omologul său american Donald Trump, Duda fiind primul lider străin care vizitează Casa Albă de la începutul pandemiei de COVID-19, notează thenews.pl.

Secretarul pentru presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat săptămâna trecută că pe agenda discuţiilor dintre cei doi şefi de stat se află apărarea, comerţul, energia şi securitatea telecomunicaţiilor.

El a adăugat că vizita lui Andrzej Duda la Washington “are loc într-o perioadă esenţială atât pentru SUA, cât şi pentru Polonia, întrucât ne redeschidem ţările după luni de bătălie contra pandemiei de COVID-19”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.