Gigantul Coca-Cola suspenda publicitatea de pe retelele de socializare, la nivel mondial, pentru 30 de zile

spot_img

“Nu exista loc pentru rasism in lume si nu exista loc pentru rasism pe retelele de socializare”, a declarat presedintele si CEO-ul Coca-Cola, James Quincey, citat de BBC.

El a cerut “o mai mare responsabilitate si transparenta” din partea companiilor de socializare.

Coca-Cola a precizat totusi ca nu se alatura boicotului oficial lansat de alte companii, ci este vorba de o masura proprie, a transmis CNBC. “Pauza de pe platformele de socializare” la nivel global va ajuta compania sa “reevalueze politica de publicitate pentru a determina daca este nevoie de o revizuire”, a mentionat James Quincey.

Reactia Coca-Cola vine dupa ce Facebook a promis ca va eticheta postari potential daunatoare sau inselatoare.

De asemenea, fondatorul Mark Zuckerberg a declarat ca Facebook va interzice publicitatea care contine afirmatii de tipul “persoane dintr-o anumita rasa, de o anumita etnie, nationalitate, religie ori casta, orientare sexuala, identitate de gen sau statut de imigrant” reprezinta o amenintare pentru altii.

Organizatorii campaniei #StopHateforProfit, care acuza Facebook ca nu a facut suficient pentru a opri discursul de ura si dezinformarea, au spus ca “un numar prea mic de modificari” au fost facute.

Peste 90 de companii au suspendat publicitatea in sprijinul #StopHateforProfit.

Anuntul Coca-Cola vine la scurt timp dupa ce trei marci – Dove, Ben & Jerry’s and Hellmann’s – ale unui alt mare gigant, Unilever, au suspendat de asemenea achizitiile de publicitate pe Facebook, Instagram si Twitter pana la cel putin 31 decembrie 2020.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica