China a deschis o agenție de securitate națională într-un hotel din Hong Kong

China a inaugurat într-un hotel din Hong Kong birouri care vor permite agenţilor săi de securitate să acţioneze deschis pentru prima dată în fosta colonie britanică, relatează AFP.

Organul de securitate naţională al guvernului central în regiunea administrativă specială Hong Kong a fost inaugurat miercuri dimineaţă”, a indicat agenţia oficială chineză de presă China Nouă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Birourile acestei agenţii sunt situate într-un hotel, Metropark Hotel. Un drapel chinezesc a fost arborat în afara clădirii şi a fost instalată o placă având emblema Chinei.

Cu prilejul inaugurării, forţele de ordine au blocat căile de acces către hotel, înconjurat de un dispozitiv important de securitate.

O placă pe care se află înscris numele acestei agenţii de securitate a fost dezvelită miercuri dimineaţa, în prezenţa oficialilor guvernamentali din Hong Kong şi a poliţiei, potrivit AFP.

După manifestaţiile masive din 2019 împotriva influenţei autorităţilor de la Beijing, regimul preşedintelui Xi Jinping a anunţat în iunie o lege privind securitatea naţională la Hong Kong, percepută de opoziţia locală democrată ca o modalitate de a o reduce la tăcere.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Veronica Mihailov-Moraru: Am discutat mai multe opțiuni

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Vor fi incluse noi prevederi. Acestea deja au fost discutate cu membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Discuții sunt inclusiv cu reprezentanții Comisiei Europene. Regulamentul nu va schimba criteriile de selecție a procurorului, dar va detalia procedura...

Țara cu cel mai mare număr de miliardari din lume. Orașul care se află în fruntea listei globale a bogaților

Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite Nexta.ro. Este pentru prima dată când cel mai populat oraş din India ocupă primul loc în Asia. În...

Atacuri masive rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, lângă Dnipro, „obiective vitale ale populaţiei”

Obiective de infrastructură critică au fost lovite de forțele ruse în apropierea orașului Dnipro. Sunt atacuri împotriva infrastructurii energetice a țării, care durează de săptămâni. Atacurile rusețti s-au produs vineri dimineață, în districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica