Cancelarul german Angela Merkel priveşte către China

Berlinul caută să-şi reenergizeze legă­turile comerciale cu Beijingul în contextul răcirii relaţiilor dintre Ger­mania şi SUA şi a crizei economice gene­rate de pandemie. În timp ce mulţi dintre politicienii germani critică poziţia cancelarului ger­man, sectorul de business al ţării o urmează pe Merkel.

Imediat după ce Germania a sărit în ajutorul Lufthansa luna trecută cu o injecţie de urgenţă de 9 miliarde de euro, compania aeriană a anunţat că-şi va relua serviciile pe o rută aproape abandonată de luni întregi: Frankfurt-Shanghai.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Întâmplătoare sau nu, decizia Lufthansa simbolizează prioritatea pe care Berlinul o acordă reparării legăturilor comerciale cu China în condiţiile în care cele două ţări speră să fi lăsat în urmă cea mai dificilă perioadă a crizei generate de pandemie, scrie Politico.

În timp ce China este criticată la nivelul unei mari părţi din lumea occidentală, în special de către SUA şi Marea Britanie, pentru lipsa de transparenţă privitoare la originile pandemiei şi mai recent penru suspendarea normelor democratice în Hong Kong, guvernul german a fost mai precaut în reacţii.

Întrebată recent dacă va susţine genul de sancţiuni împotriva Chinei analizate de SUA, Merkel a evitat să dea un răspuns.

„Legăturile cu China sunt importante“, a subliniat Merkel, adăugând că acestea „au o importanţă strategică“. De fapt importanţa Chinei ca piaţă de export pentru bunurile germane este clară. De când Merkel a preluat poziţia de cancelar în 2005, exporturile germane către China au crescut de cinci ori la uşor sub 100 miliarde de euro anul trecut.

Continuare pe zf.ro

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica