Europarlamentar își caută de lucru în Republica Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureșan speră ca în următoarea perioadă să aibă la Chișinău autorități responsabile. Această practică de intervenție în treburile interne a Republicii Moldova vine în contextul când UE aprobă acordarea a 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova

Este cea de-a doua și ultima tranșă din cadrul actualului program de asistență macrofinanciară pentru Moldova, prima tranșă în valoare de 30 de milioane de euro fiind acordată în octombrie 2019. Tranșa a doua este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută. Programul este destinat pentru a ajuta Moldova în acoperirea nevoilor sale de finanțare externă, ceea ce este deosebit de important în contextul pandemiei de coronavirus, în timp ce implementează o agendă de reforme amplă și ambițioasă.

Paolo Gentiloni, Comisar pentru Economie, a declarat: “Astăzi, UE a aprobat încă 30 de milioane de euro din asistența financiară pentru a ajuta Moldova să facă față șocului economic cauzat de pandemia de coronavirus. Uniunea Europeană este alături de cetățenii Moldovei în aceste vremuri dificile. De asemenea, doresc să felicit Moldova pentru eforturile depuse în realizarea reformelor, de exemplu în îmbunătățirea sistemului de justiție și combaterea corupției.

Astfel, eurodeputatul s-a agațat pentru a se face important în contextul unui eveniment important pentru Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *