Premierul Giuseppe Conte nu exclude prelungirea stării de urgenţă după 31 iulie în Italia

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat vineri că este posibil ca starea de urgenţă instituită din cauza pandemiei de COVID-19 şi care expiră la 31 iulie să fie prelungită şi după această dată, cu scopul de a facilita controlul asupra propagării virusului, potrivit AFP şi DPA.

“Rezonabil vorbind, există condiţii pentru a prelungi starea de urgenţă din cauza coronavirusului după data de 31 iulie”, a declarat Conte în faţa presei la Veneţia (nord-est).

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Starea de urgenţă este utilizată pentru a ţine sub control virusul. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcţie”, a adăugat el.

“Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar şi de mică amploare”, a precizat şeful guvernului italian.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un greu tribut epidemiei, cu aproape 35.000 de morţi şi peste 242.000 cazuri de contaminare.

Epidemia pare în prezent sub control în Italia, cu 12 decese în ultimele 25 de ore, faţă de 15 – miercuri şi 30 – marţi, chiar dacă numărul de noi cazuri a crescut pentru a doua zi consecutiv (229).

Starea de urgenţă în Italia este utilizată în principal pentru a facilita şi accelera luarea deciziilor şi măsurilor destinate să combată efectelor seismelor, inundaţiilor şi altor catastrofe, în cazul dat ale epidemiei de COVID-19.

Italia a instituit starea de urgenţă pentru şase luni la sfârşitul lunii ianuarie, ceea ce a permis guvernului să reducă rapid formalităţile administrative în caz de necesitate, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în primele cazuri detectate în această ţară.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT VIDEO: Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul “grupului criminal organizat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul "grupului criminal organizat" prin pornirea unui proces penal pe modul în care este organizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Potrivit lui Spînu, acest proces penal ar fi pus presiune...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica