Germanii vor să muncească de acasă permanent

spot_img

Peste jumătate (54%) din companiile din Germania vor ca munca de acasă, măsură introdusă în timpul pendemiei de Covid-19 pentru prevenirea răspândirii acesteia, să devină permanentă, potrivit unui studiu realizat de institutul german ifo.

Criza coronavirusului ar putea da muncii de acasă un impuls de durată“, a spus Oliver Falck, directorul Centrului ifo pentru organizare industrială şi noi tehnologii şi coautor al studiului.

Datele din sondaj arată că trei sferturi din companiile din Germania au făcut posibil ca anumite părţi din forţa de muncă să lucreze de acasă ca o modalitate de a face faţă crizei.

Într-un sondaj efectuat pe reţeaua profesională LinkedIn, aproape jumătate dintre respondenţii din Germania au spus că acum lucrează de acasă din cauza pandemiei.

Pentru multe companii, aceste noi aranjamente au implicat investiţii substanţiale în infrastructura digitală şi în noile tehnologii de comunicare. O revenire completă la vechiul mod de lucru este foarte puţin probabilă“, explică Falck.

Conform studiului ifo, este posibil ca 56% dintre angajaţii din Germania să lucreze temporar de acasă.

Înainte de pandemie, doar jumătate din potenţial a fost folosit.

In plus, o analiză a posturilor vacante şi a solicitanţilor de locuri de muncă de pe LinkedIn arată că vizualizările de pagini cu oferte de locuri de muncă de acasă s-au dublat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica