Germanii vor să muncească de acasă permanent

Peste jumătate (54%) din companiile din Germania vor ca munca de acasă, măsură introdusă în timpul pendemiei de Covid-19 pentru prevenirea răspândirii acesteia, să devină permanentă, potrivit unui studiu realizat de institutul german ifo.

Criza coronavirusului ar putea da muncii de acasă un impuls de durată“, a spus Oliver Falck, directorul Centrului ifo pentru organizare industrială şi noi tehnologii şi coautor al studiului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Datele din sondaj arată că trei sferturi din companiile din Germania au făcut posibil ca anumite părţi din forţa de muncă să lucreze de acasă ca o modalitate de a face faţă crizei.

Într-un sondaj efectuat pe reţeaua profesională LinkedIn, aproape jumătate dintre respondenţii din Germania au spus că acum lucrează de acasă din cauza pandemiei.

Pentru multe companii, aceste noi aranjamente au implicat investiţii substanţiale în infrastructura digitală şi în noile tehnologii de comunicare. O revenire completă la vechiul mod de lucru este foarte puţin probabilă“, explică Falck.

Conform studiului ifo, este posibil ca 56% dintre angajaţii din Germania să lucreze temporar de acasă.

Înainte de pandemie, doar jumătate din potenţial a fost folosit.

In plus, o analiză a posturilor vacante şi a solicitanţilor de locuri de muncă de pe LinkedIn arată că vizualizările de pagini cu oferte de locuri de muncă de acasă s-au dublat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica