Ungaria restricţionează închirierea prin Airbnb

Parlamentul ungar urmează să se pronunţe marţi prin vot asupra unei iniţiative guvernamentale care va permite municipalităţilor să plafoneze numărul de zile în care proprietarii apartamentelor le pot închiria prin platforma Airbnb, transmite Bloomberg.

Proiectul normativ se bucură de un larg sprijin din partea partidelor politice, iar partidul premierului Viktor Orban este interesat să ajute industria hotelieră în perioada coronavirusului prin introducerea unor restricţii asupra închirierii de apartamente prin Airbnb.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La rândul său opoziţia, care controlează Budapesta, a anunţat că vrea să răspundă îngrijorărilor rezidenţilor capitalei Ungariei, care în mod frecvent dau vina pe Airbnb pentru creşterea costurilor locuinţelor, zgomot şi supra-turism.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Airbnb nu poate fi reglementată ca o agenţie imobiliară care îşi vinde serviciile online.

Această decizie a pus capăt unei bătălii îndelungate între Airbnb şi companiile hoteliere tradiţionale din Europa, care susţineau că platforma oferă servicii similare cu ale lor fără a fi însă supusă aceloraşi reglementări.

În decizia sa, CJUE a informat că activitatea Airbnb ar trebui calificată drept “serviciu al societăţii informaţionale” şi în consecinţă “Franţa nu poate cere Airbnb să deţină o licenţă de agent imobiliar profesionist”. Practic, judecătorii de la CJUE au acceptat argumentul Airbnb că este o platformă online şi nu un agent imobiliar.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica