Ungaria restricţionează închirierea prin Airbnb

Parlamentul ungar urmează să se pronunţe marţi prin vot asupra unei iniţiative guvernamentale care va permite municipalităţilor să plafoneze numărul de zile în care proprietarii apartamentelor le pot închiria prin platforma Airbnb, transmite Bloomberg.

Proiectul normativ se bucură de un larg sprijin din partea partidelor politice, iar partidul premierului Viktor Orban este interesat să ajute industria hotelieră în perioada coronavirusului prin introducerea unor restricţii asupra închirierii de apartamente prin Airbnb.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La rândul său opoziţia, care controlează Budapesta, a anunţat că vrea să răspundă îngrijorărilor rezidenţilor capitalei Ungariei, care în mod frecvent dau vina pe Airbnb pentru creşterea costurilor locuinţelor, zgomot şi supra-turism.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Airbnb nu poate fi reglementată ca o agenţie imobiliară care îşi vinde serviciile online.

Această decizie a pus capăt unei bătălii îndelungate între Airbnb şi companiile hoteliere tradiţionale din Europa, care susţineau că platforma oferă servicii similare cu ale lor fără a fi însă supusă aceloraşi reglementări.

În decizia sa, CJUE a informat că activitatea Airbnb ar trebui calificată drept “serviciu al societăţii informaţionale” şi în consecinţă “Franţa nu poate cere Airbnb să deţină o licenţă de agent imobiliar profesionist”. Practic, judecătorii de la CJUE au acceptat argumentul Airbnb că este o platformă online şi nu un agent imobiliar.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

Alexei Paniș: Consiliera Olesei Stamate mi-a accesat datele cu caracter personal

Judecătorul Alexei Paniș a reiterat, în cadrul evaluării sale repetate, în fața Comisiei Pre-Vetting, că deține informații oficiale precum că, datele sale cu caracter personal au fost accesate de consiliera fostei președinte a Comisiei juridice, Olesea Stamate. Judecătorul a remarcat că a aflat despre aceste...

Horoscop 19 aprilie – zodia care va primi vestea pe care o aștepta de multă vreme

Horoscop 19 aprilie - ne așteptăm la surprize plăcute și o să ne străduim să le facem și noi pe plac celor pe care-i iubim, că avem nevoie de emoții pozitive. Taur E cineva care vrea să fiți împreună și tot încearcă să-și etaleze calitățile ca...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica