În Grecia cererea pentru imobiliare a crescut cu peste 200%

Din ce în ce mai mulţi străini caută să cumpere o locuinţă sau să investească în proprietăţi imobiliare acolo, scrie Deutsche Welle.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Se prea poate ca pandemia de COVID-19 să fi dat turismului grec o lovitură devastatoare, însă aceasta se dovedeşte a fi un lucru bun pentru mulţi vânători de case europene, transformând această ţară însorită şi insulele sale în cea mai înfloritoare piaţă imobiliară din peste un deceniu.

Doar cererea din partea britanicilor a crescut cu peste 200% în ultimele săptămâni în contextul creşterii interesului pentru investiţii.

Faptul că guvernul britanic a anunţat că intenţionează să relaxeze restricţiile de călătorie are legătură cu această evoluţie, spun agenţii imobiliari locali şi internaţionali.

Într-o serie de date lansată recent de cea mai mare platformă imobiliară din Marea Britanie, Rightmove, Grecia este cea mai căutată destinaţie din Europa, alături de Spania, Franţa, Portugalia şi Italia.

Interesul a fost atât de intens încât peste un milion de căutări online au fost înregistrate în ziua în care guvernul şi-a anunţat noile norme de călătorie la sfârşitul lunii iunie.

La nivel global, pentru cele cinci destinaţii preferate – Grecia, Spania, Franţa, Portugalia şi Italia – a fost observată o creştere de 340% a interesului din partea străinilor, comparativ cu cifrele înregistrate la mijlocul lunii iunie.

Însă Grecia, spune Piers Williams, de la Chestertons Ionian, „îşi revine cu adevărat … A trecut peste un deceniu de când nu am mai avut o astfel de activitate“. Însă dacă potopul de căutări va duce la vânzări concrete rămâne neclar.

În ciuda condiţiilor mai relaxate de călătorie, britanicii rămân în mare parte precauţi să călătorească în afara ţării lor, chiar şi în Grecia, pentru a încheia afaceri imobiliare, recunosc agenţii.

Însă nemţii sunt deja pe teren, pescuind oferte. La fel sunt şi vânători de case din Franţa, Austria şi Elveţia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica